Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.320

Exekuce na předchozího bývalého majitele auta, automobilu, vozidla - vyplacení automobilu

Odesláno: 
Otevřeno 1452 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
řeším problém, který zde byl již částěčně zodpovězen, koupil jsem auto a bývalý majitel měl exekuci. Nepomohlo si čověka prověřit ani Policíí ani na CEECR, všude 0 záznamů. Po roce a půl měho vlastnictví a značné investice do vozu mě přišla obsílka o výzvě k součinnosti a teprve nyní po roce a půl bylo auto zapsáno do soupisu majetku povinného. Návrh na vyškrtnutí podám, ale jelikož už vím, že prodej byl nejspíš nezákonný moc v něj nevěřím.
Zvažuji za dlužníka zaplatit věřiteli, jelikož částka není až tak velká, jenomže jak si zajistit to, aby se situace již neopakovala, kde mohu získat informace zda před koupí neměl ten člověk i další exekuce u institucí jako fin. úřad či u soudu. Mohu o to někde zažádat? Nebo dá se zaplacení dluhu nějak udělat přes exekutora aby potvrdil mé vlastnické právo? A pomůže mě např. upozornit na skutečnost, kterou jsem dohledal, že si povinný pronajímá garáž, kde má pravděpodobně další majetek a kde si vydělává opravou aut abych tak dal exekutorum i jinou moznost jak získat peníze?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud by měl povinný nemovitosti, je možné a Vy byste věděl, kde jsou je možné nechat si udělat výpis z listu vlastnictví na poště v rámci czech-pointu. Nicméně ani zde nemusí být úplně všechny exekuce zaznamenány. Jedinou ochranou by v tomto případě bylo do jakékoli kupní smlouvy zanést ustanovení o tom, že prodávající ke dni převodu majetku nečelí exekuci ani insolvenci, a pokud by toto dodatečně vyšlo najevo, tak tuto situaci ošetřit přímo ve smlouvě, nějakou sankcí (smluvní pokuta).
Exekutora na informace, které víte o majetku povinného upozorněte, bude rád, pohledávka může být dříve vymožena a s exekutorem se Vám následně bude lépe spolupracovat.
 
A k tomu, že zvažuji za dlužníka zaplatit věřiteli, jeikož částka není až tak velká, jenomže jak si zajistit to, aby se situace již neopakovala. Je to vubec mozne? Mám nějaké právo jako soucasny majitel si majetek vykoupit aniz by musel projit verejnou drazbou pokud by tim byla uhrazena celá pohledávka?
 
Zdravím Vás, ano kontaktujte soudního exekutora, s tím, že máte o automobil zájem a dohodněte se s ním na rozumné kupní ceně, automobil by byl Váš. Jinak nevím co jiného Vám poradit.