Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.906

Dražba pozemků nedlužníka exekutorem - může k takové situaci dojít?

Odesláno: 
Otevřeno 1159 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mám dotaz - je možné aby exekutor prováděl dražbu mých pozemků které mám zapsané v katastru nemovitostí (vlastnický list)? V žádné exekuci nejsem, nic nedlužím. Dopis na dražbu přišel majitelovi, kterému jsem prodal dva parcelní pozemky s chatou, (převod do vlastnictví 2012, smlouva).
Zbylé tři pozemky na které má být dražba stále vlastním, platím z nich daň na FÚ.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, zde bych musela vidět veškeré listiny, na základě kterých je dražba prováděna. Je také otázkou, zda nebyl vydán nějaký exekuční příkaz v mezidobí než došlo k nabytí nemovitosti novým nabyvatelem.
 
Dobrý den, díky za odpověd. Žádný exekuční příkaz vydán nebyl. Jedná se o zahr. koloni (2015)i, kde má každý odkoupený nějaký podíl. Ted řeší dědictví po zemřelém s kterým já ani nový majitel nemá nic společného. J
 
Zdravím Vás, v tomto případě, stačí aby jen jeden ze spoluvlastníků měl exekuci a jeho spoluvlastnický podíl bude vydražen. Pokud by se dražba týkala Vašeho podílu, je nutné to řešit na katastru nemovitostí a přímo se soudním exekutorem, který měl nemovitost dražit. Bez znalosti obsahu konkrétních listin Vám však asi více nepovím.