Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.842

Prodej nemovitosti dlužníkem - napadení darovací smlouvy a nezplatnění prodeje

Odesláno: 
Otevřeno 1281 x
3 odpovědi
 
Hezký den,
než se manželova firma dostala do potíží, převedl na mne svou polovinu domu. Dnes (08.02.2016) je jeho firma v insolvenci a banka, které dluží, žaluje mne. Jsem tedy obžalovaná, že jsem dostala manželovu půlku a ještě mám zaplatit soudní výlohy. Dům je po mých předcích. Když soud rozhodne ve prospěch banky a darovací smlouvu zruší, bude polovina domu zabavena?
Jak z toho ven, abych nepřišla o střechu nad hlavou a aby darovací smlouva byla platná.
Předem děkuji za odpověď. A.
 
Zdravím Vás, věřitel může do 3 let ode dne, kdy byl proveden právní úkon (nyní právní jednání), které zkracuje věřitele dlužníka podat k soudu žalobu vůči nabyvateli majetku žalobu na neúčinnost právního úkonu, kterým byl na něj majetek převeden (tj. darovací smlouvy). Jde o tento případ? Mám však za to, že bez možnosti shlédnout listinné podklady k této věci Vám bohužel neporadím. Proto Vám vřele doporučuji, abyste co nejdříve navštívila advokáta, který by Vás v soudním řízení zastupoval. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. K advokátovi si s sebou vezměte veškeré listiny, které máte k věci k dispozici. Jediný kdo Vám totiž může v této věci skutečně pomoci je advokát, který uvidí všechny listiny a posoudí je, včetně Vašich šancí v soudním sporu.
 
Dobrý den, ano, jedná se o tento případ.
Právník už podal rozpor, ale mě to strašně uráží a nervuje, jako člověka. Já nic nikomu nedlužím o dluzích firmy jsem nevěděla, už 30 let chodím do práce, platím daně a myslím si, že jsem slušný člověk. Kde tedy mám dovolání a nějaké zastání já? Žaloba na mou osobu mi přináší značnou psychickou ujmu a nejraději bych žalovala svého manžela, jeho firmu, právníka banky, nebo snad stát, že toto může dopustit a během pár měsíců udělá z pracujícího člověka trosku bez střechy nad hlavou.
Moc Vám děkuji za Vaší rychlou odpověď, za možnost se trochu vypsat a postěžovat si. Mějte se hezky A: -)
 
Zdravím Vás, osobně Vás chápu a rozumím Vám jako člověku. Ale právní řád funguje jinak a k obraně svých práv je třeba něco udělat, a to procesně se bránit za pomocí advokáta. Proto Vás mohu opakovaně poslat k advokátovi, což jste již učinila. Mohu Vám jej popřát pevné nervy, a hodně štěstí v soudním sporu.