Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.165

Exekuce na plat, mzdu - zabaví exekutor i přivýdělek z brigády na DPP, DPČ?

Odesláno: 
Otevřeno 2363 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat do konce roku mě bylo sráženo z platu o 2tisíce méně ale od letošního více na stejnou exekuci. Já sama jsem jim 02/2015 nabídla, že jim budu ještě posílat 1500 Kč sama, abych to měla dříve splaceno. Teď už nemohu když začali strhávat víc. Jak bych měla postupovat aby mě nezabavili věci atd. Měla jsem víc exekucí a vše sem se snažila splácet a 3 už mám splacený hned jak sem našla práci tak sem i sama posílala i když mě strhávali v práci.
Teď nevím, jak bych měla s 8 tisíc co mě nechali posílat ještě 1500 Kč a to mám pronájem za 7500 Kč, jsem sama, přítel mě umřel. Myslela jsem že to vše splatím bez komplikací a prý byla asi nějaká novelizace.
Přemýšlela sem ještě o brigádě, ale prý z toho už teď taky berou nebo když už berou z platu by z brigády nebrali? nebo když mě nechávají z platu 8000 tak mě taky musí nechat něco z brigády nebo to už vezmou vše, dostala sem se do exekuce z důvodu ztráty práce, ale snažím se to splácet ani jednou se nestalo že bych neposlala co jsem slíbila.
Moc děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, výše srážek ze mzdy vždy závisí na výši mzdy povinné. I zde platí, čím vyšší mzdy tím vyšší nezabavitelná částka ze mzdy. Kdybyste měla mzdu a brigádu, Vaše příjmy ze mzdy a z brigády by se sečetli a srážky by se počítali ze všech Vašich příjmů, tj. mzda + brigáda. To co by vyšlo z těchto příjmů jako nezabavitelná částka ze mzdy by Vám mělo být vyplaceno. Na Vašem místě bych se snažila dohodnout s exekutorem, který tuto pohledávku vymáhá a Vaši situaci bych mu vysvětlila. Kdyby to nepomohlo, tak dalším řešením by mohla být insolvence. Pro tu jsou však stanoveny zákonné podmínky jako více věřitelů a závazky po splatnosti více než 30 dní. Pokud tyto podmínky splňujete je ještě nutné, abyste byla schopna z Vašich příjmů uhradit pohledávky svých nezajištěných věřitelů alespoň v 30% výši pohledávek + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč.