Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.237

Kolik může exekutor zabavit z platu, mzdy - kalkulačka exekučních srážek

Odesláno: 
Otevřeno 1773 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
můj dotaz se týká mzdy a výše srážek ze mzdy u osoby na kterou je vedeno mnoho exekucí, mimo jiného není dlouhodobě placeno zdravotní a sociální pojištění. Jaký je v tomto případě čistý příjem pokud člověk nastoupí do zaměstnání na HPP? Hrubá mzda je 19.000 Kč. Jakým způsobem se vypočítá výše srážek? Zůstane člověku v tomto případě na živobytí minimální mzda, životní minimum, nezabavitelná částka povinného nebo jiná částka? Jakým způsobem lze toto zjistit a vypočítat?
Mnohokrát děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, čistou mzdu i výši srážek ze mzdy i výši srážek ze mzdy si můžete orientačně vypočítat na stránkách http://www.vyplata.cz. Čistá mzda by měla být ve výši 15,155,- Kč. Výše nezabavitelné částky ze mzdy se počítá i podle toho, zda jste vdaná a kolik máte dětí (nezletilých nebo nezaopatřených - studentů do 26 let).
V případě srážek ze mzdy, povinnému vždy musí zůstat nezabavitelná částka vypočtena z jeho mzdy, a to i na základě počtu osob se kterými sdílí domácnost. Srážky ze mzdy se primárně provádějí pro přednostní pohledávky (výživné, . a další uvedené v ust. § 279 odst. 2 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.).