Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.825

Insolvenční srážky - nesouhlas s vyplacení depozitní částky na účet insolvenčního správce

Odesláno: 
Otevřeno 2031 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ráda bych se zeptala: žádali jsme si o insolvenci 2015, 10/2015 nám byla schválena v prosinci jsme byli u soudu, 01/2016 přišlo konečné rozhodnutí, že nám oddlužení bylo schváleno splátkovým kalendářem. Manželovi po celou dobu od 07/2015 do 12/2015 byly prováděni srážky (jelikož to mají ve svých vnitřních předpisech) srážky byly v depozitu.

Když nám bylo sděleno, že nám oddlužení bylo schváleno, manžel dal našemu insolvenčnímu správci oznámení, že nesouhlasí s vyplacením depozitní částky na jeho účet s tím, že chce tuto depozitní částku vyplatit. Nenašli jsme žádný zákon, kde by bylo nařízeno, aby se tato depozitní částka, pokud jí někdo má (jelikož znám i případy, že někomu byla mzda vyplacená v plné výši do doby, než přišlo oficielní oznámení od správce, aby byly prováděny srážky.) automaticky poukázala na účet insolvenčního správce. Myslím si, že by měla být vyplacena dlužníku a dlužník jí by jí pak měl poukázat na účet insol. správce. Myslím, že náš insol. správce pochybyl, nyvíc nám řekl něco jiného a nakonec účetní napsal také něco jiného. Zdá se nám to velice nevěryhodné, ale ráda bych se dozvěděla, zda je na to nějaký zákon a zda můžem od správce tuto depozitní částku vyžadovat. Navíc po celou tu dobu, jsme vlastně měli životní minimum a ještě jsme museli každý měsíc do ledna 2016 platit onsol. správci 1600 Kč. Předem děkuji za odpúověď. Magda
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Váš dotaz se netýká exekuce, a to ani okrajově, ale týká se výhradně insolvence. Proto se s tímto dotazem obraťte na kolegu, který zde má na starosti agendu insolvencí. Popřípadě se můžete přípisem obrátit přímo na insolvenční soud.
Mám za to, že ten by Vám měl na Váš dotaz odpovědět.