Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.204

Splátky dluhu u zaplo.cz - předání pohledávky inkasní spolenčosti M.B.A. finance

Odesláno: 
Otevřeno 6993 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím o informace ohledně řešení dluhu.
Půjčila jsem si od společnosti zaplo.cz peníze, které jsem nakonec nebyla schopna splatit v termínu v celé výši. Žádala jsem tuto společnost o splátkový kalendář s tím, že jsem si u nich půjčila již několikrát a vždy bez problémů vše uhradila, tudíž má platební morálka byla vždy dobrá a zda by k této okolnosti mohlo být přihlédnuto. Společnost zaplo.cz mi sdělila, že splátkové kalendáře neumožňují a ať vše okamžitě uhradím, jinak mou pohledávku předají nějaké inkasní společnosti.
Žádala jsem tedy o co nejrychlejší předání, abych se s inkasní společností mohla dohodnout na splátkách. Stalo se to, že mi zavolala společnost M. B. A. Finance a nechtějí mi poslat ani email a vše řeší jen po telefonu. Zdálo se mi to podezřelé a tak jsem se snažila najít na Internetu nějaké informace o této společnosti. Našla jsem spoustu informací o tom, že jsou to podvodníci a tak nevím, jak nyní postupovat. Dlužnou částku chtějí uhradit max. ve třech splátkách. Splatit tento dluh se nijak nezdráhám a uznávám ho v plné výši, jen nejsem schopna ho splatit v požadovaných třech splátkách. Mohla bych požádat o radu jak v tomto případě postupovat?
Předem děkuji za Vaši odpověď
ŠČ
 
Zdravím Vás, osobně mám za to, že když budete dluh hradit v pravidelných splátkách, které však budou vyšší než dohodnuté splátky nemělo by být přistoupeno k vymáhání tohoto dluhu soudní cestou, ale toto Vám nikdo nezaručí.
Dalším řešením by byla insolvence, ale pro tu jsou stanoveny určité podmínky, a těmi je to, že máte více věřitelů a závazky po splatnosti delší než 30 dnů a navíc musíte být schopna ze svých příjmů (mzda, důchod) uhradit alespoň 30% pohledávek svých nezajištěných věřitelů + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč (u jednotlivce) a 97.980,- Kč (u společného návrhu manželů na povolení oddlužení).
Pokud jste svobodná či rozvedená insolvenční návrh podáte sama za sebe, pokud jste vdaná, doporučuji podat společný návrh manželů na povolení oddlužení. Pokud by Vaše příjmy byly nedostatečné je možné si je navýšit, a to formou darovací smlouvy či smlouvy o důchodu.
Pokud Vás insolvence jako řešení Vašeho problému zaujala a Vy byste měla ještě další dotazy ohledně oddlužení a insolvencí, obraťte se prosím na kolegy, kteří se zde zabývají insolvencemi.