Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.536

Smrt předluženého rodiče a přijetí dědictví - následky

Odesláno: 
Otevřeno 1212 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
01/2015 zemřela zadlužená maminka. Byli pozváni do nějaké kanceláře kvůli dědictví, bylo to na Praze 6 v Dejvicích ale byl jsem tam s nevlastním otcem s kterým už nejsem v kontaktu a nejsem si úplně jistý, zda jsme se dědictví zřekli nebo ne.
Pokud jsme se ho vzdali, to by dluhy mámy na nás nepřešli nebo ano?
Ještě chci poprosit, rád bych se na tu Prahu 6 do Dejvic jel zeptat skrz to dědictví, ale bohužel už nevím jak se ta ulice, kde to sídlí jmenovala.
Mohl by jste mi prosím poradit, kde to mohlo být?
Děkuji za odpověď
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce, ale dědictví, proto zkuste tento dotaz položit kolegyni, která se zde zabývá problematikou dědictví. Ptáte se spíše na notáře u kterého jste dědictví po mamince projednávali, kdybyste znal jeho jméno bylo by to jednoduché. Jediné co Vám mohu doporučit, je kontaktovat Obvodní soud v Praze, na jehož území měla Vaše maminka v době úmrtí trvalý pobyt a zeptat se podle jména a příjmení maminky spolu s datem úmrtí na spisovou značku této věci a následně tam jít nahlédnout do spisu. Tento soud by měl určit i notáře, který měl dědictví po mamince projednávat.
Nicméně notář by měl všem dědicům doručit usnesení o určení dědictví, takže pokud jste si přebíral poštu, měl byste toto usnesení mít doma.
Pokud jste se dědictví vzdali, tak na Vás duhy maminky ve výši dědického podílu nepřešly a nepřejdou a přejít ani nemůžou. Pokud byste však dědictví přijali, tak by na Vás dluhy maminky přešly, a to právě ve výši Vašeho dědického podílu. Nicméně se raději zeptejte ještě kolegyně, která zde má na starosti agendu dědictví.