Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.181

Exekuce na vozidlo TAXI - vylučování žaloba zamítnuta, jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 3718 x
1 odpověď
 
Dobrý den bylo mi zabavené vozidlo taxi. Mám to jako hlavní činost. Podal jsem vylučovaci žalobu a ta mě byla zamítnuta. Děkuji za odpovĕd. Milan
 
Zdravím Vás, v tomto případě by automobil neměl být vůbec zabaven, pokud jej máte k výkonu povolání, nebo provozování živnosti - taxislužba. Toto je uvedeno přímo v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.).
Jen se zeptám byl Vám zamítnut návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu anebo již přímo vylučovací žaloba. Vím, že lidé si tyto pojmy pletou.
Pokud by byl zamítnut pouze návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu dle ust. § 68 exekučního řádu (zákon 99/1963 Sb.), je nutné podat do 30 dní ode dne, kdy Vám bylo doručeno zamítavé rozhodnutí exekutora vylučovací žalobu k soudu, v jehož okrese máte bydliště (exekuční soud). Zde je nutné doložit, a to i kopií živnostenského oprávnění, že skutečně provozujete taxislužbu. Dále by bylo vhodné doložit i to, že taxislužba je provozována právě oním zabaveným automobilem, což je možné doložit i kopií daňového přiznání k dani silniční, kde se jako příloha dokládá i kopie technického průkazu vozidla.
Pokud by již byla zamítnuto přímo vylučovací žaloba, tak by bylo nutné vidět i zamítavý rozsudek a dále zvažovat i podání odvolání proti rozsudku. Nejlepší by bylo se v této věci obrátit přímo na advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Hledejte advokáty "pro bono", ti pomáhají lidem v obtížné sociální situaci tzv. "za hubičku". Přeji Vám hodně štěstí.