Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.834

Exekuce u více věřitelů a splátky dluhu exekutorovi

Odesláno: 
Otevřeno 1223 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mam exekuci kde jsem si domluvila splatky. Do tydne mi volala pani z jine spolecnosti ze dluzim nejakou castku kdyz sem ji vysvetlila, ze platim exekuci, kde mam domluveny splatkovy kalendar, tak zacala mluvit ze s tim nema nic spolecneho a ze dluzim jen jim a ze jim to bylo predano.
Tak jsem volala zpet na exekuci od ktere mam papir a splacim a ti mi tvrdi ze to neni mozny ze dluzim jen jim.
Poradite mi kam se mam obratit nebo zjistit jak to je kdyz mi kazdy rika neco jineho a jine castky?
 
Zdravím Vás, jen se Vás zeptám, zda nemáte více dluhů. Mám na mysli dluh, který je exekučně vymáhán v rámci exekuce u exekutora s kterým jste si domluvila splátkový kalendář a potom například i další dluhy například ze smluv o půjčce, zápůjčce, úvěru. Ono je totiž možné, že dluh u exekutora je vymáhán pro jednoho věřitele a ta společnost co Vás následně kontaktovala je jiným věřitelem. Pokud by se shodoval věřitel z exekuce s věřitelem z telefonátu, tak hraďte exekutorovi. Nicméně z textu dotazu vyplývá, že se patrně jedná o jinou společnost. Víte, že byste té druhé společnosti skutečně něco dlužila? Pokud ano, tak se jim snažte alespoň něco hradit.
Dalším řešením by bylo i podání insolvenčního návrhu s návrhem na povolení oddlužení plněním splátkového kalendáře. V tomto případě je však nutné, abyste svým nezajištěným věřitelům ze svých příjmů uhradila alespoň 30% jejich pohledávek za 6 měsíců spolu s odměnou insolvenčního správce. Dále musíte mít více věřitelů. Podáním insolvenčního řízení se exekuce přerušuje a exekutor již nesmí žádnou pohledávku vůči Vám exekučně vymáhat. Pokud máte nízké příjmy je možné si je navýšit, a to formou darovací smlouvy nebo smlouvy o důchodu. V dalších podrobnostech ohledně insolvence se obracejte na kolegy, kteří se zde zabývají insolvencemi.