Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.888

Bývalý manžel nesplácí dluh a chce oddlužení, insolvenci, osobní bankrot - jak má exmanželka vymáhat dluh na něm?

Odesláno: 
Otevřeno 1663 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám problém že moje žena musí po rozvodu platit dluh bance i když soud tento dluh přiřknul jejímu bývalému manželovi a ten jej neplatí a banku rozhodnutí soudu nezajímá. Nyní žádá o oddlužení a pokud mu to projde budeme muset se ženou uhradit jeho dluh vůči bance a dostaneme 30%. Nejsem právník ale tohle mi přijde krajně nemorální protože my mu peníze nepůjčili abychom na tom vydělali. Dluh roste každý měsíc s další splátkou a bude to ještě zhruba dva roky.
 
Zdravím Vás, pokud má Vaše žena k dispozici dohodu o vypořádání SJM schválenou soudem, ve které je uvedeno, že dluh u banky, má po rozvodu hradit její bývalý manžel, banka by toto rozhodnutí měla respektovat, pokud tak nečiní, tak bych na Vašem místě vyhledala advokáta, kterému bych přinesla jak rozsudek o rozvodu s bývalým manželem Vaší ženy, dohodu o vypořádání SJM a dále upomínky od banky, ve kterých se snaží banka tento dluh vymáhat po Vaší manželce.
Navíc mám za to, že je-li banka řádně přihlášena v insolvenčním řízení jako věřitel bývalého manžela Vaší ženy, bude banka uspokojována jako věřitel bývalého manžela (dlužníka) v rámci insolvenčního řízení. Pokud tedy bude bývalému manželovi Vaší ženy schváleno oddlužení tak se bude pohledávka banky vůči bývalému manželovi Vaší ženy snižovat, takže banka by tuto pohledávku skutečně neměla vymáhat po Vaší ženě. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
Tento dotaz můžete rovněž položit i kolegům, kteří zde v poradně mají na starosti insolvence.