Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.148

Výzva k dobrovolnému splnění povinnosti a současně exekuční příkaz doručené v jeden den - jak zaplatit dluh když byla okamžitě obstavena mzda dlužníka?

Odesláno: 
Otevřeno 1808 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v jeden den mi přišla "výzva k dobrovolnému splnění povinnosti" a "exekuční příkaz", který šel i mému zaměstnavateli, s tím že mi okamžitě musí strhávat určitou částku ze mzdy.
Když mám teď třicet dní abych exekuci dobrovolně zaplatil, je v pořádku, že už v té době nedostanu celou mzdu? Co kdyby její část sloužila k mému dobrovolnému splacení pohledávky:
Dodávám že oba doručené dokumenty byly psané a odeslané ve stejný den.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, toto bohužel není ojedinělý případ. Na tomto místě však dodávám, že je nejdříve nutné, aby exekuční příkaz nabyl právní moci, tedy nejprve musí marně uplynout odvolací lhůta proti tomuto exekučnímu příkazu, a to jak Vám tak i Vašemu zaměstnavateli. Mám tedy za to, že první srážka z Vaší mzdy by tedy měla být provedena ze mzdy vyplacené v prosinci, tj. , ze mzdy listopadové.
Kdybych byla exekutorem, počkala bych až uplyne lhůta povinnému k dobrovolnému splnění povinnosti a až poté co by po uplynutí této lhůty nebyla pohledávka uhrazena, tak bych následně vydala exekuční příkaz. Nic Vám však nebrání v tom, abyste pohledávku uhradil alespoň částečně.