Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.820

Jak dlouho trvá zrušení exekučních příkazů exekutorem - existuje lhůta?

Odesláno: 
Otevřeno 2783 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
03/2015 byla zahájena exekuce na mou osobu obstavením účtů, platu a penzijního připojištění.
Exekuční soud následně (04/2015) tuto exekuci zrušil a oprávněnému uložil zaplatit náklady exekuce a náklady na řízení. Oprávněný se v zákonné lhůtě odvolal, nicméně odvolací soud toto odvolání zamítl (20.8.2015). Já (a i exekutor a oprávněný) jsme o tomto byli informováni 3.9.2015.
Jaká je obvyklá doba, než exekutor zruší exekuční příkazy? Lze s rozsudkem a zamítnutým odvoláním dosáhnout odblokování účtů i platu bez jejich zrušení (předložením rozsudku zaměstnavateli a bankám)?
Jak postupovat po uplynutí obvyklé doby? Stížnost exekutorské komoře?
Mnohokrát děkuji, Michal Š.
 
Zdravím Vás, zde bude nutné vyčkat na právní moc usnesení o zamítnutí odvolání. Následně by měly být všechny exekutorské příkazy zrušeny, a to v co nejkratší době. Do banky bych tedy šla až by usnesení o zamítnutí odvolání proti rozhodnutí o zastavení exekuce nabylo právní moci, případně bych se snažila telefonicky informovat u exekutora, který tuto exekuci, která byla takto zastavena vede s žádostí o co nejryhlejší postup při rušení jednotlivých exekučních příkazů. Jaká je obvyklá doba to Vám říci nemůžu, ono záleží i na velikosti exekutorského úřadu. Nicméně by to mělo být v řádu 2 - 4 týdnů od právní moci usnesení o zamítnutí odvolání oprávněného proti usnesení o zastavení exekuce.