Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.678

Exekuce nemovitosti a dražba - jak získat přeplatek exekuce po uspokojení věřitele?

Odesláno: 
Otevřeno 1830 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
zajímalo by mě, kde se nachází peníze z vydražené nemovitosti a kdo vůbec má právní nárok na tyto peníze??
Jde mi především o to, že exekutor vydražil mou nemovitost (byt) za minimálně 340.000,- Kč k uspokojení věřitele, kterému dlužím jen 30.000 Kč. Kde je tedy podle mého názoru mých 310.000,- Kč?
A jsou tyto peníze vůbec moje?
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, z výtěžku dražby by měla být uspokojena pohledávka věřitele i s úroky, dále náklady exekuce a odměna exekutora. Navíc je otázkou, zda tato exekuce byla Vaší jedinou exekucí, pokud ne, je možné, že i ostatní věřitelé a exekutoři přihlašovali svoje splatné pohledávky do této exekuce, aby i jejich pohledávky byly uspokojeny z výtěžku z dražby nemovitosti.
Pokud je tato exekuce Vaše jediný, tak by Vám měl exekutor zbylé peníze co nejdříve vyplatit. Peníze by Vám měly být vyplaceny poté co usnesení o příklepu nebylo právní moci a vydražitel složil kupní cenu a exekutor uspokojil pohledávku oprávněného a náklady exekuce a svoji odměnu, poté Vám peníze vyplatí. Takže na to, kde jsou peníze z dražby se ptejte exekutora, který Vaši nemovitost dražil. Jen dodávám, že z výtěžku dražby budou uspokojeny i náklady dražby.
 
Dobře, moc díky za odpověď. Budu kontaktovat exekutorský úřad.
 
Zdravím Vás, určitě se jich zeptejte a sdělte jim i číslo účtu, na který mají zbytek peněz převést. Kdybyste cokoli v budoucnu potřeboval můžete se na nás obrátit.