Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.450

Exekuce na výdělek OSVČ - kolik Kč může exekutor maximálně zabavit?

Odesláno: 
Otevřeno 2062 x
1 odpověď
 
Dobry den
chtěl bych vás požádat o informaci ohledně exekuce na plat.
Jsem OSVČ a fakturuji za služby trenéra měsíční odměnou 12 000 Kč dle trenérské smlouvy s klubem uzavřenou na dobu určitou od 1.5.2015 do 30.4.2016. Mam tri deti syn 22 roků je zamestnán, syn 19 roků jeste se uči 3. ročnik, dcera v peči manželky 15 let a mam vyživovaci povinosti vůči ni.
Jakou častku muže exekutor požadovat celou vyši 12.000 Kc nebo jinou? Děkuji.
 
Zdravím Vás, vždy Vám musí zůstat tzv. nezabavitelná část mzdy. Tato částka je závislá i na tom, zda žijete s manželkou či nikoli. Jedno z Vašich dětí je již zletilé a zaopatřené - pracuje, takže vyživovací povinnost k němu již zanikla, proto bude nutné počítat se 2 dětmi.
V případě, že byste měl manželku a 1 dítě by s Vámi žilo ve společné domácnosti zabavitelná částka by činila 1.882,- Kč. Od této částky je však nutné odečíst výživné na Vaši dceru, kterou nemáte v péči. Exekutorovi by tedy náležela částka, která vyjde když od částky 1.882 Kč odečtete výživné na dceru. Pokud je tato částka záporným číslem exekutor nic nedostane, neboť z Vašeho příjmu nelze nic zabavit.
Pokud však manželku nemáte je nezabavitelná částka ve výši 2.900,- Kč. Exekutorovi by opět náležela tato částka ponížena o výživné, které jste povinen poskytovat Vaší dceři.
Pro úplnost uvádím, že jako čistou mzdu jsem použila onu částku ve výši 12.000,- Kč, v závislosti na výši mzdy či příjmů se bude rovněž mšnit i výše zabavitelné a nezabavitelné částky. Výpočet si můžete orientačně zadat i sám, a to na stránkách http://www.vyplata.cz, v odkazu výpočty - výpočet nezabavitelné částky ze mzdy a vyberte rok 2015.