Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.285

Exekuce přikázáním pohledávky z účtu dlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 1434 x
3 odpovědi
 
Dobry den
exekutor mi zablokoval muj ucet, cos poslali mi do miho zamesnavatela, aby byla zadrzena caska, kterou jsem dluzen, jelikoz zamesnavatel to us dela a poslali mi zivotni minimum, kteryho nemohu vybrat. Maji nato pravo kdyz zamesnavatel mi to strhava primo na personalnim?
Co mam delat dekuji Pavel
Milo
 
Zdravím Vás, exekutor může exekuci provádět i více způsoby současně, tedy i kombinací exekucí prováděnou srážkami ze mzdy povinného tak i exekucí přikázáním pohledávky z účtu povinného. Při exekuci prováděné přikázáním pohledávky z účtu povinného můžete pobočku banky, u které máte blokovaný účet veden požádat v souladu s ust. § 304b odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) o výplatu nezabavitelné částky, která je rovna dvojnásobku životního minima, tj. cca 6.800,- Kč. Tato částka Vám bude bankou na základě Vaší žádosti vyplacena, pokud Vám nebyla vyplacena již dříve. Požádat o výplatu nezabavitelné částky však můžete pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného. V tomto případě je možné řešení, a to zkusit se dohodnout s exekutorem za jakých podmínek je ochoten účet odblokovat, a nebo můžete v bance zrušit účet a mzdu si nechat u zaměstnavatele vyplácet v hotovosti a nebo složenkou. Prvně se, ale zkuste dohodnout se zaměstnavatelem, zda by na výplatu mzdy složenkou nebo hotově přistoupil.
 
dekuji za odpoved ale stejne to nechapu, kdyz ty penize pro exekutora strhavaji na personalni. Jde oto zesem mel podobnej pripad v minulim mesici, a zadnej problem nebyl aby mi odplokavaly ucet do 3 dnu sem mel ucet dispozici. Tak ze nevim proc utoho to nejde. Dekuji pan Milo
 
Zdravím Vás, praxe na jednotlivých exekutorských úřadech je rozdílná. Proto se zkuste dohodnout s exekutorem za jakých podmínek je ochoten Váš účet odblokovat. Dále bych se rovněž pokusila dohodnout i se zaměstnavatelem, zda by byl ochoten posílat Vám mzdu složenkou nebo vyplácet mzdu poté co budou provedeny srážky ze mzdy v hotovosti. Mám za to, že více už dělat nemůžete.