Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.094

Exekutor nezvedá telefon a není přítomný v kanceláři - jak se domluvit na splátkách nebo na zaplacení dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 1908 x
1 odpověď
 
Prosim o radu prisel mi dopis od exekutora o dluzne castce, ihned jsem reagoval, volal jsem tam a nikdo to nebral, psal jsem dopis na ktery nikdo nereaguje, dokonce jsem tam i osobne jel a take bez uspechu.
Dnes 10.8.2015 mi prisel zas dopis ze mi zabavuji majetek. Prosim o radu jak mam pokracovat jak se mam s nima domluvit, kdyz vubec nereaguji nevim co mam ted delat.
Dekuji.
 
Zdravím Vás, to co píšete není standardní. Exekutoři většinou na písemné dopisy odpovídají. Je otázkou jaký majetek Vám byl zabaven, a zda byl skutečně "zabaven". Zřízení exekutorského zástavního práva k nemovitosti není zabavením nemovitosti, ale jedná se o zajištění nemovitosti proti jejímu prodeji povinným a přípravou k dražbě nemovitosti povinného.
Vy sám neuvádíte, zda Vám byl zabaven majetek nemovitý (dům, chata, chalupa, pole, zahrada, les, .) nebo movitý. Pokud by se jednalo o movitý majetek, je možné nahlédnout do občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), konkrétně ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu a zjistit, zda zabavený movitý majetek byl zabaven v souladu se zákonem a nebo protiprávně. Ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu, totiž výslovně upravují, které movité věci povinného není možné zabavit. Pokud by tyto věci byly zabaveny, je nutné, a to do 30 dní, ode dne, kdy tyto věci byly zabaveny podat k exekutorovi, který tyto věci zabavil návrh na vyškrtnutí neoprávněně zabavených věcí ze soupisu. Argumentovat můžete právě zněním výše uvedených ustanovení, která zabavení těchto věcí zakazují.
Pokud by byly zabaveny Vaše nemovitosti, je možné pokusit se s exekutorem dohodnout na splátkovém kalendáři, který však budete muset dodržovat, proto měsíční splátky navrhněte ve výši úměrné k Vašim finančním možnostem.