Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.811

Exekuce na starobní důchod - dlužníkovi nezůstalo životní minimum, co může dělat?

Odesláno: 
Otevřeno 1661 x
31 odpovědí
 
Přeji pěkný den, mám dvě exekuce z podnikání (směnky přes 1.00.000 Kč, které jsem podepsala v nepřítomnosti kolegyně, které byl prokázán podvod). Jsem sama, vypočítali mi důchod 8 049 Kč, nyní mi zaslali, že mi budou strhávat, 371, - a 272, - Kč. Nemám a neměla jsem ani životní minimum, mohu něco dělat?
 
Zdravím Vás, mám za to, že v tomto případě můžete zkusit podat maximálně návrh na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného, a to v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), neboť ve Vašem případě je zřejmé, že by vymožená částka nepokryla ani náklady exekuce. Z praxe však vím, že je lepší chvíli počkat a návrh na zastavení exekuce podat po několika měsících, kdy exekuce probíhá.
Exekutoři však provádějí lustraci majetkových poměrů povinného, takže zjišťují, zda a kde máte vedeny účty u bank, zda máte stavební spoření nebo penzijní připojištění, zda vlastníte automobil, zda jste vlastníkem nemovitostí. Poté se rozhodnou pro nějaký způsob provedení exekuce, nicméně Vám bohužel musím oznámit, že se exekutor může rozhodnout i pro provedení exekuce více způsoby najednou, např. exekuce srážkami z jiného příjmu (důchodu) v kombinaci např. s exekucí prodejem movitých věcí, nebo přikázáním pohledávky z účtu povinného (lidově "blokace účtu").
Možným řešením by byla i insolvence, ale k ní je třeba, abyste měla více věřitelů se splatnými pohledávkami a abyste byla schopna tyto věřitele uspokojit minimálně ve výši 30% jejich pohledávek. Pokud nemáte dostatečný příjem je možné, aby Vám někdo vypomáhal darem, s tím, že by Vám po dobu 60 měsíců, kdy probíhá oddlužení přispíval určitou částkou na splátky Vašim věřitelům. Po dobu insolvence totiž není prováděna exekuce, tedy není fakticky prováděna exekuce. Exekutor nemůže provádět srážky z příjmů povinného ani zabavovat věci povinného.
Pro další podrobnosti ohledně insolvence a osobního bankrotu - oddlužení se obraťte na kolegu, který má v poradně insolvence na starosti.
 
Děkuji, za vysvětlení. Dluh vznikl z podnikání, když jsem se ptala na oddlužením říkali, že to v tomto případě nejde, je to jen ten jeden dlužník, tak nevím, zda by to šlo?
 
Zdravím Vás, tak budete muset zkusit podat návrh na zastavení exekuce. Insolvence je možná v případě, kdy byste měla více závazků po splatnosti déle než 30 dní. Přeji Vám hodně štěstí a sil. Dále můžete zkusit požádat i o nějakou z dávek státní sociální podpory. Poradna má i svoji sociální pracovnici, tak se můžete zkusit s žádostí o radu obrátit i na ni.
 
děkuji Vám
 
Zdravím Vás, nemáte zač. Od toho jsme tady. Kdybyste cokoli potřebovala můžete se ne nás obrátit.
 
Přeji pěkný den, dnes jsem dostala rozhodnutí, že se zastavení exekuce zamítá, exekutor namítá, že dosud nedostal ani náklady a odměny z vymoženého plnění na které má nárok. Není snad tento argument přímo v rozporu proti ustanovení, které se v rozhodnutí soudu cituje (§ 268 odst. 1 písm. e. , že výkon rozhodnutí bude zastaven, jestliže v průběhu výkonu rozhodnutí ukazuje, že. nepostačí ani ke krytí jeho nákladů). soud píše, že nejsou splněny podmínky výše citovaného §.
Nyní si berou měsíčně cca 400 Kč měsíčně z důchodu. Je to exekuce z roku 2002.
Mám 15 dnů na odvolání, co mohu dělat. host
 
/Zdravím Vás, zde by bylo nutné vidět celé rozhodnutí, a to včetně jeho odůvodnění. Poté by bylo možné zvážit, zda odvolání podat či nikoli. Bez podkladů je těžké tuto otázku odpovědět, nicméně Vaše argumentace zní logicky, a máte pravdu, že pokud navrhujete zastavení exekuce z důvodu nemajetnosti povinného, tak by neměli být uhrazeny ani náklady exekuce. Jako problém zde však vidím, to, že z Vašeho důchodu jsou prováděny srážky, i když minimální, tak jsou. Proto možná exekuce nebyla zastavena. Nicméně, odvolání podat můžete, ale bylo by lepší za tímto účelem kontaktovat advokáta, který by Vám odvolání sepsal. Hledejte advokáta, který pracuje i "pro bono", protože tento pracuje buď zdarma nebo za sníženou odměnu, a to proto, aby pomohl lidem v tíživé sociální situaci, kteří by si jinak nemohli dovolit hradit právní služby. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz
 
děkuji moc za radu.
 
Zdravím Vás, za málo. Kdybyste v budoucnu cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit.
 
Děkuji, tak právník mi řekl, že vzhledem k tomu co namítá exekutor nemá smysl se odvolávat! Psal jste, že by jste musel vidět celé rozhodnutí. Dovoluji si Vám zaslat text z usnesení, zajímal by mě Váš názor.
V 1.2015 jsem žádala o zastavení exekuce, v 7.2015, mi postihli důchod, soudu jsem to dala vědět, ale v rozhodnutí se o tom nezmiňují.
samotný text z rozhodnutí:
Exekutor nevyhověl návrhu povinné na zastavení exekuce a návrh povinné předložil
dne 9.2.2015 zdejšímu soudu k rozhodnutí s odůvodněním, že v řízení byla doposud
vymožena částka ve výši … Kč, přičemž záloha na náklady, které mu dosud vznikly
včetně odměny z vymoženého plnění, na kterou má soudní exekutor nárok, byly vymoženy
v exekučním řízení je postižen příjem povinné a dále jsou postiženy pohledávky povinné
z pojistných smluv. Soudní exekutor nadále provádí šetření ke zjištění majetku povinné,
přičemž ještě nebyly vyčerpány všechny možné způsoby k provedení exekuce, kterými soudní
exekutor ze zákona disponuje. Dále exekutor poukazoval na věk povinné, kdy s ohledem na
věk povinné bude možné ještě provádět exekuci na příjmy ze mzdy a z důchodu povinné, a
proto se zastavením exekuce nesouhlasí, když se domnívá, že není naplněn důvod pro
zastavení exekuce dle § 268 odst. 1 písm. e) o. s. ř.
Oprávněný také nesouhlasil se zastavením exekuce, když poukazoval na věk
povinné, dále na to, že ve svém návrhu neuvádí ani důvody, proč nemůže pracovat. Není tedy
možné předvídat, zda získala zdroj příjmů a proč jej v současné době nemá.
Podle ustanovení § 268 odst. 1 písm. e) o. s. ř. výkon rozhodnutí bude zastaven,
jestliže průběh výkonu rozhodnutí ukazuje, že výtěžek, kterého jím bude dosaženo, nepostačí
ani ke krytí jeho nákladů. V konkrétním případě soud dospěl k závěru, že nebyly splněny
podmínky pro zastavení exekuce, kdy z vyjádření soudního exekutora Mgr. Jaroslava
Homoly bylo zjištěno, že v řízení byla vymožena částka ve výši. Kč, přičemž
záloha na náklady včetně odměny z vymoženého plnění, na kterou má soudní exekutor nárok
byly vymoženy. Dále exekutor poukazoval na to, že je postižen příjem povinné a dále, že
jsou postiženy pohledávky povinné z pojistných smluv a exekutor dosud nevyčerpal všechny
možné způsoby exekuce. I s ohledem na věk povinné, která je v předdůchodovém věku, soud
dospěl k závěru, že je možné ještě postihnout buď podporu v nezaměstnanosti povinné,
příjem ze zaměstnání eventuelně později starobní důchod, na který jí vznikne nárok, a proto
soud dospěl k závěru, že tedy nebyly splněny podmínky ustanovení § 268 odst. 1 písm. e)
o. s. ř. a návrh povinné na zastavení výkonu rozhodnutí zamítl.

Diví se, proč nemohu pracovat? Já taky nechápu jak jim soud mohl posvětit, takovou lumpárnu jako byla exekuce na účet v roce 2011, na kterém mi nenechali doslova ani korunu! Nikdo se nestaral jak zaplatím nájem, stravu, dcera byla na vysoké škole, … Musela jsem si vypůjčit abych vše zaplatila, dostali mě ještě do větších dluhů!
Nemohla jsem díky jejich zásahu pokračovat v podnikání, v mém věku, mě nikdo neměl zájem zaměstnat, připravili mě o možnost odevzdávat daně a mít možnost splácet, mít slušný důchod…
Ano, podepsala jsem dvě směnky, ale peníze jsem nepřebírala (vím za blbost se platí) zapletla jsem se se ženskou, která nás všechny podvedla a paradoxně ona nemusí nic splácet! Navíc dostala milost za své podvody (soudy se táhly dlouho) nedostala tedy 15-20 let vězení, které měla dostat, ale jen podmínku a na to se vztahovala prezidentská milost!
Přišla jsem v „podnikání“ s ní o všechny svoje úspory, exekuce mě připravili i o peníze budoucí, o společenský kredit, o možnost podnikat, o nervy, o možnost si vydělat na dovolenou, o úspory na životním pojištění, o úspory na stavebním spoření, o možnost mít vyšší důchod, … kolikrát musím být potrestána?
Potrestané jsou i moje děti, kterým musím zůstat na krku, sama bych s důchodem 7385, - Kč nemohla žít.
prosím pomozte. host
 
Zdravím Vás, s ohledem na důvody uváděné v rozhodnutí, které jste citovala, tak bych se v současné době neodvolávala a nový návrh na zastavení exekuce bych podala cca za 6 - 12 měsíců, pokud se situace u Vás nezmění. V návrhu na zastavení exekuce se poté zaměřte i na důvody proč nemůžete pracovat. Uveďte tam, například, že s ohledem na míru nezaměstnanosti, Váš věk a zdravotní stav Vás není ochoten nikdo zaměstnat na hlavní pracovní poměr. Pokud si práci aktivně hledáte uveďte tam i tuto skutečnost. Dále se například rozepište i o tom, že nemůžete sehnat ani práci na některou z dohod, například (dohodu o provedení práce, dohodu o pracovní činnosti). Pokud se zhoršil Váš zdravotní stav, přiložte k novému návrhu na zastavení exekuce, který podejte nejdříve za 6 měsíců rovněž i lékařské zprávy. Zkrátka je nutné mít co nejvíce důkazů o tom, že jste nemajetná. Víte, on je vždy problém, když povinný má alespoň nějaký příjem postihnutelný srážkami z něj, i když srážky jsou pouze v minimální výše dosáhnout zastavení exekuce. Jelikož náklady exekuce již byly uspokojeny tak to je také problém, protože exekutor dostal zaplaceno a tudíž jeho nárok byl uspokojen. Možná bych však zkusila ve Vaší situaci požádat oprávněného o odpuštění části úroků z prodlení, uveďte tam vše o Vašich osobních a majetkových poměrech a doložte tyto skutečnosti rovněž důkazy. Jedno vyhotovení této žádosti zašlete oprávněnému a druhé exekutorovi a čekejte jak tuto žádost oprávněný posoudí. V tuto chvíli více dělat skutečně nemůžete. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.
 
Děkuji. Proč je lépe podat žádost znova a ne se odvolat?
Jsem v předčasném důchodu, abych měla aspoň nějaký příjem, protože mě v mém věku již nikdo nezaměstná. Co by se muselo změnit, když pominu nemoc, tady žádný velký posun pravděpodobně nebude.
Náklady exekuce, nebyly uspokojeny, text je zavádějící, omlouvám se.
Nepochopila jsem co by se dalo dělat, když nejsou náklady exekuce dosud dosud zaplacené?
host
 
Zdravím Vás, co jsem viděla, tak rozhodnutí je velmi dobře odůvodněno, takže by se odvoláním hůře hledaly důvody pro jeho napadnutí. I proto je tedy lepší cca 6 měsíců počkat a podat nový návrh. Pokud náklady exekuce nebyly dosud uspokojeny, tak splňujete podmínky nemajetnosti povinného dle ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu. Až budete podávat nový návrh na zastavení exekuce, bude lepší se více rozepsat, např. o tom, že jste hledala i různé formy příjmů, práce na dohodu, ale nevyšlo Vám to. Dále, že aktivně hledáte zaměstnání, ale že na pohovorech jste odmítána, protože zaměstnavatelé dají přednost mladším a perspektivnějším před Vámi, což by nebylo špatné doložit, pokud budete mít čím tuto skutečnost doložit.
 
Jsem Vám vděčná za odpověď. host
 
Zdravím Vás, od toho jsme tady. Kdybyste cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit.
 
No ještě si dovolím poslat to s čím jsem argumentovala já, když jsem žádala o ukončení, myslela jsem, že je to dostačující, protože doložit, to, že se zajímám o práci a neuspěji, mi nikdo nepotvrdí, budou to brát jen jako nějaké nepodložené tvrzení, bojím se, že na to nebudou brát zřetel.

důvody, které jsem uvedla:
Povinná konstatuje, že dosavadní průběh výkonu rozhodnutí důvodně nasvědčuje tomu, že výtěžek, kterého jím bude dosaženo, nepostačí ani ke krytí nákladů exekuce.

Povinná sděluje, že je zcela nemajetná, od roku 2011 kdy ukončila svoji samostatnou výdělečnou činnost bez jakýchkoliv příjmů z výdělečné činnosti. Důvodem ukončení její podnikatelské činnosti byla skutečnost, že postižením veškerých příjmů povinné v rámci exekuce, nebyla povinná schopna generovat jakýkoli příjem z kterého by pokryla náklady svého podnikání.

Od 1.6.2011 do 25.9.2013 byla povinná vedena jako uchazečka o zaměstnání. Od září 2013 do listopadu 2014 pak povinná pečovala jako osoba blízká o svého nemocného otce Miroslava Fialu, nar. 11.12.1927, když byla zcela bez příjmů a se svým otcem žili pouze z příspěvku o péči o osobu blízkou. Od 11.11.2014 do dnes je pak povinná opět evidována jako uchazečka o zaměstnání, když odhadovanou výši hmotného zabezpečení, které jí ještě nebylo přiznáno odhaduje na částku 3000 Kč až 4000 Kč měsíčně. Jiný příjem povinná nemá.
Před rozhodnutím soudu jsem ještě dodala dokument, který dokládá, že z důvodu, že nemohu najít práci jsem zvolila jediný možný zdroj příjmu a to byl předčasný důchod.
Nevím zda za půl roku budu schopna doložit nějaký jiný argument : O (host
 
Zdravím Vás, je možné, že exekutor nebo oprávněný změní názor a když bude nový návrh na zastavení exekuce lépe odůvodněn, je možné, že mu bude vyhověno. Jinou radu pro Vás bohužel v tuto chvíli nemám, je mi líto.
 
děkuji : O)
 
Zdravím Vás, za málo.
 
Přeji pěkný den, podala jsem odvolání v domnění, že čísla a důvody mluví jasně. Oprávněný použil mnou podepsané směnky a věděl, že žádné majetky nemám, ale protože je sám v exekuci, tak si mě zvolil jako alibi pro své věřitele. Je jasné, že z důchodu, nikdy nezaplatím ani poplatky exekutorovi, musela bych žít do svých 92 let. Exekutor, ale podle mě použil takovou fintu, že poplatky jsem již zaplatila aspoň tomu tak rozumím.
v soudním rozhodnutí se píše: "… pohledávky oprávněného ve výši 480.000 Kč, pro náklady předcházejícího řízení ve výši 32.250 Kč a pro náklady exekuce a náklady oprávněného, které budou v průběhu řízení stanoveny. v dosavadním průběhu exekuce byla exekutorem vymožena částka 54.733,74 Kč; vymoženy byly záloha na náklady exekuce včetně odměny z vymoženého plnění, na kterou má soudní exekutor nárok… "
Soud asi nabyl z tohoto vyjádření dojem, že poplatky jsou zaplaceny i přesto, že jen poplatky včetně příslušenství u této exekuce jsou nyní vyčísleny na 163 336, -Kč.
Soud se dovolává rozhodnutí nejvyššího soudu a uvádí: "Občanský soudní řád, vysvětlil, že důvod k zastavení exekuce podle ust. § 268 odst. 1 písm. e/o. s. ř. se uplatňuje především v exekuci prodejem movitých věcí, případně nemovitostí či
podniku, a exekuci srážkami ze mzdy či jiného příjmu je aplikovat nelze, a to již
proto, že srážky se opakují tak dlouho (§ 284 odst. 1 o. s. ř.), dokud není vymáhaná pohledávka
i s příslušenstvím, tedy i s náklady exekuce, zaplacena. není tedy důvodem pro její zastavení.
Zastavení exekuce srážkami ze mzdy předpokládá, že povinný v žádném měsíci po dobu jednoho roku nepobírá mzdu, plat ani jiný příjem, který podléhá exekuci srážkami ze mzdy, buď vůbec nebo v takové výši, aby z něj mohly být způsobem uvedeným v §§ 277 – 280 o. s. ř. prováděny srážky, neboť v takovém případě je zřejmé, že exekuce bude s největší pravděpodobností i v budoucnu bezúspěšná a že nebude prostředkem k uspokojení oprávněného… "
Na oprávněného dojde dožiji 92 let!
Podle ust. § 268 odst. 1 písm. e/ o. s. ř. bude výkon rozhodnutí zastaven, jestliže průběh
výkonu rozhodnutí ukazuje, že výtěžek, kterého jím bude dosaženo, nepostačí ani ke krytí
jeho nákladů!
Soud navíc píše, že sev podstatě nemohu odvolat i když měl pochýlené informace, protože bych musela mít nějaké jiné soudní rozhodnutí o které bych se mohla opřít, jestli tomu správně rozumím?
píše: " Proti tomuto usnesení j e přípustné dovolání za předpokladu, že rozhodnutí závisí na vyřešení otázky hmotného nebo procesního
práva, při jejímž řešení se odvolací soud odchýlil od ustálené rozhodovací praxe dovolacího soudu nebo která v rozhodování
dovolacího soudu dosud nebyla vyřešena nebo je dovolacím soudem rozhodována rozdílně anebo má-li být dovolacím soudem vyřešená právní otázka posouzena jinak."

prosím pomozte.

zoufalec
 
Zdravím Vás, ona je otázka kolik činí náklady exekuce, ty je nutné znát. Potom by šlo lépe argumentovat. Osobně mám za to, že soud nevzal v potaz všechny skutečnosti a zejména to, že nelze abyste do 92 let doslova živořila z nezabavitelné částky. Domnívám se, že povinný by měl skutečně uhradit dluh, ale ne za takových podmínek. Zde by se dalo argumentovat snad jen tím, že tento výklad vede k nepřiměřené tvrdosti zákona a že ust. § 266 odst. 1 občanského soudního řádu a zejména ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), nelze vykládat tak, že z důchodu povinného bude pravidelně sráženo dejme tomu 350, - Kč měsíčně, když celková dlužná částka bude narůstat o 500, - Kč měsíčně. Takové srážky z příjmu by měly pro povinného likvidační následky a k úhradě dluhu by nevedly. Zde lze snad ještě argumentovat i nesprávným právním posouzením a Vy, že máte, za to, že důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm- h) občanského soudního řádu je dle Vás naplněn. V tomto případě by však bylo nejlepší, abyste využila služeb advokáta pro bono, pokud možno ve Vašem městě nebo okolí. Advokát pro bono pracuje pro lidi jako Vy "za hubičku" nebo zcela zdarma, právě proto, aby těmto lidem pomohl. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy. Bylo by totiž lepší mít na podporu svých tvrzení i nějaké soudní rozhodnutí, které Vám vyhledá právě onen advokát. My Vám můžeme poradit a navést, i když mám za to, že i při pečlivé argumentaci by to nemuselo být bez šance.
 
děkuji moc!
zoufalec s malou nadějí
 
Zdravím Vás, od toho jsme tady, nicméně nečekejte zázraky. Dalším řešením by mohla být i insolvence, a to pokud byste byla schopna, a to zejména s pomocí rodiny uhradit minimálně 30% pohledávek + odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč za 60 měsíců svým věřitelům. Další podmínkou je to, abyste měla více než jednoho věřitele a závazky 30 dní po splatnosti. Pokud máte víc závazků a lidi ochotné Vám finančně po dobu 60 měsíců pravidelně finančně vypomáhat na úhradu splátkového kalendáře, tak stačí uzavřít darovací smlouvu s dárcem či dárci, kteří se zaváží, že Vám budou pravidelně po dobu 60 měsíců poskytovat určitou částku na plnění splátkového kalendáře, čímž docílí toho, že budete schopna z těchto příjmů splnit podmínky oddlužení, tj. uhradit minimálně 30% pohledávek svých nezajištěných věřitelů a odměnu insolvenčního správce ve výši 65.340,- Kč (insolvenční návrh jednotlivce) nebo cca 98.000,- Kč (insolvenční návrh manželů). Darovací smlouva vyžaduje ke své platnosti předně ověřené podpisy obou smluvních stran. Podáním insolvenčního návrhu docílíte toho, že v exekuci nebude možné pokračovat, neboť podáním insolvenčního návrhu nelze provádět srážky z příjmů povinného.
 
V roce 1997 jsem podepsala směnky za jednu osobu s kterou jsem byla ve sdružení, byla souzena za podvod. na a tak si majitel směnky vybral mě já je podepsala! Takže jsou to dluhy z podnikání, nemůže to být zoufalejší.
 
Zdravím Vás, ani dluhy z podnikání nejsou překážkou insolvence, jen byste měla mít souhlas věřitele. Vím, že některé soudy by to i pustily dále, s tím, že záleží na věřiteli zda se ozve či nikoli.
 
Pěkný den, insolvence u mě prý nejde a nevím zda-li je to, že tam je jen jeden dlužník nebo to má ještě další háček, to jsem nepobrala. A navíc mi právník sdělil, že vzhledem ke zkušenostem s obdobnými případy se domnívá, že s odvoláním neuspějeme, jinými slovy nechce ztrácet čas hledáním nějakého soudní rozhodnutí, které by podpořilo argumentaci, která vysvětluje nesmyslnost pokračování této exekuce. Ale není to tak, že toto je poslední moje možnost zastavit exekuci? z.
 
Zdravím Vás, zde mohu odkázat na předchozí odpovědi. U insolvence je podmínkou mnohost věřitelů, což je pravda. Vím, že jsem Vám odpovídal před delší dobou, proto Vás žádám o napsání čísla Vašich předchozích dotazů, dotazů je hodně a na všechny dotazy si již nepamatuji, ale mám za to, že mohu odkázat na předchozí odpověď s klidným vědomím. Jediné co Vám mohu doporučit je několik měsíců počkat a poté znovu podat návrh na zastavení exekuce z důvodu Vaší nemajetnosti dle ust. § 55 exekučního řádu ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu. Mám za to, že více již nevymyslíme, nebo skutečně najít judikát na podporu tvrzení uvedených v minulé odpovědi. Bohužel není v mých možnostech, abych bez možnosti prostudování všech listin, které k věci máte vyhledávala judikaturu.
 
Děkuji, stačí mi, že to mohu podat znova, … za čas, domnívala jsem se, že když jsem se již jednou odvolala a bylo zamítnuto, nemohu již znova podat žádost o to aby stejná věc byla znova projednávaná u soudu.
Jsem ráda, že tu jste, pro nás zoufalce.
 
Zdravím Vás, samozřejmě, že návrh na zastavení exekuce může povinný podat i opakovaně. Podruhé bych tento návrh lépe odůvodnila a doložila svá tvrzení i důkazy, tedy listinami, na které se ve svém návrhu na zastavení exekuce odvolávám. Děkovat nemusíte, od toho jsme tady. Kdybyste cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit. Kdyby to souviselo s touto věcí, bylo by vhodné uvést i čísla původních dotazů, a to proto, že dotazů je skutečně dost a nám se v odpovězených dotazech poté bude lépe hledat i naše předchozí odpovědi. Přeji Vám pevné nervy a hodně štěstí.
 
děkuji, musím : o)
 
Zdravím Vás, za málo, to je samozřejmost.