Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.397

Exekuce pro dluh a pokutu u dopravního podniku - sloučení exekucí

Odesláno: 
Otevřeno 2577 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
měla jsem 2005 několik pokut u Dopravního podniku, tyto pokuty jsem zaplatila postupně formou splátkového kalendáře a mělo to být vše v pořádku. Během deseti let mne nikdo z Dopravního podniku nekontaktoval. Ted po deseti letech mne za velmi podivných okolností přes mobilní číslo mé matky kontaktovala exekutorka, s tím, že mám exekuci za pokuty od dopravního podniku na 9000. Volala jsem na Dopravní podniky a tam mi řekli, že tam je skutečně jedna nedoplacená pokuta. S paní exekutorkou jsem se tedy dohodla na spátkovém kalendáři a poctivě splácím. Po dvou měsících jsem se v práci od vedoucí dozvěděla, že mám exekuci na plat od Dopravních podniku. Volala jsem tedy opět do kanceláře Dopravních podniků a tam jsem se dozvěděla, že mám hned tři exekuční příkazy, dohromady to činí cca 40.000.
Jak je možné, že mi před dvěmi měsíci na Dopravním odniku. řekli, že u nich mám pouze jednu exekuci (ta co již splácím) a jinak vše v pořádku?
A nelze alespoň tyto exekuce nějak sloučit a splácet naráz přes splátkový kalendář a ne strhávat ze mzdy, v práci kvůli tomu mám nepříjemnosti. Nechápu, proč mne deset let nikdo nekontaktovat a bylo mi řečeno, že tyto exekuce jsou následkem nedoplacení splátkového kalendáře, který byl doplacen 2005. Potvrení o tomto doplacení splátek bohužel nemám. Je vůbec nějak možné se bránit nebo něco udělat?
Děkuji Vám za odpověd
 
Zdravím Vás, v prvé řadě je nutné kontaktovat exekutora, který exekuci provádí a nikoli Dopravní podnik. Dopravní podnik neví co vše činí exekutor k vymožení jeho pohledávky a proto Vám ani nemůže poskytnout potřebné informace.
Z toho co zde píšete vyplývá, že se skutečně jedná pouze o jednu exekuci. Exekutor má totiž možnost pohledávku oprávněného (Dopravních podniků) vůči Vám vymáhat více způsoby provedení exekuce, a to např. srážkami ze mzdy, blokací účtu, exekucí prodejem movitých věcí, … Na splátkovém kalendáři jste se dohodla přímo s exekutorkou. O tom, že exekutor vydá exekuční příkaz k provádění srážek ze mzdy se dozvíte až Vám bude tento exekuční příkaz doručen, což není nic neobvyklého. Je také možné, že jste splátku na splátkový kalendář neuhradila včas nebo ve správné výši. Když se tak stane, tak exekutoři obvykle, a to bez dalšího přikročí k vymáhání pohledávky formou exekuce, např. na mzdu či na účet. Proto Vám doporučuji nejdříve kontaktovat soudního exekutora, který tuto exekuci provádí a bavit se přímo s ním, nebo s jeho pracovníkem, který má Váš exekuční spis. Jen zde se dozvíte pravdivé a úplné informace a je možné se i dohodnout např. na lepších podmínkách.