Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.054

Dluh nepřihlášený do insolvence, insolvenčního řízení - vymahatelnost dluhu

Odesláno: 
Otevřeno 1958 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci 06/2015-07/2015 a můj strýc který mi půjčil peníze mě neustále obtězuje (a to i mojí celou rodinu). Dokáže sedět v autě před domem a zírat kdo kdy vyjde ven. Prý mu je musím vrátit i když se jako věřitel do insolvenčního řízení nepřihlásil. Podal na mě i žalobu u soudu v Děčíně s tím že soud to zastavil z důvodu že se měl přesvědčit jako věřitel o mém odlužněni. I můj insolvenční správce řiká že strýc podle insolvenčního zakona se měl přesvědčit jestli nejsem v insolvenci. Již nemám prostředky na zaplacení. A nechci aby obtěžoval jak mě a to i v zaměstnaní tak i mojí rodinu. Existuje pro mě nějaké řešení třeba v podobě trestního oznamení? Děkuji za info z ůctou a pozdravem J. B
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Dotaz se týká insolvence, nicméně mám za to, že Váš strýc měl podat přihlášku pohledávky, kterou měl vůči Vám do insolvenčního řízení v dané věci. Z hlediska trestního práva by se zde mohlo jednat o naplnění skutkové podstaty trestné činu stalkingu, proto Vám doporučuji, aby se v této věci buď obrátil na advokáta, který zhodnotí, zda Vašim jménem podá na strýce trestní oznámení, nebo přímo na policii, kde s Vámi trestní oznámení na základě Vaší výpovědi, coby oznamovatele trestného činu přítomní policisté sepíší. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo i na stránkách http://www.cak.cz.