Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.365

Exekuce na s.r.o., sídlo v místě bydliště - hrozí exekuce vybavení bytu, domu, nemovitosti?

Odesláno: 
Otevřeno 2007 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
kontaktoval mne exekotur, že je na s. r. o. podána exekuce na movitý majetek. Jsem jednatelem firmy a mám sídlo v místě bydliště. Sklad firmy se nachází v garáži u nemovitosti. Firma má movitý majetek, který má hodnotu vyšší než je hodnota vzniklého dluhu. Může exekutor vstoupit do nemovitosti a zabavovat osobní majetek mne a třetích osob.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, exekutor má na základě exekučního příkazu k exekuci movitých věcí společnosti vstoupit do míst, kde se tyto věci nacházejí, tedy zejména tam, kde podnikáte, tedy do sídla společnosti, do skladu, . a tam zabavovat movité věci společnosti. Pokud by zabavené movité věci nepostačovaly k úhradě dluhu je možné, že bude vydán exekuční příkaz k dražbě obchodního podílu. Dále se také můžete zkusit jako jednatel s exekutorem dohodnout na splátkovém kalendáři. Splátky však navrhněte, tak aby odpovídaly finančním možnostem společnosti, tak aby tento splátkový kalendář mohl být plněn řádně a včas.
Mám za to, že exekutor ani jeho zaměstnanci by neměly zabavovat majetek třetích osob a ani Váš osobní majetek. Pokud by se tak stalo bude nutné podat do 30 dní ode dne, kdy se vlastníci jednotlivých věcí o zabavení svých věcí dozvěděli k exekutorskému úřadu, který věci zabavil návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu podle ust. § 68 exekučního řádu (zákon 99/1963 Sb.). K tomuto návrhu však bude nutné doložit doklady, jimiž vlastníci zabavených věcí dokládají své vlastnické právo k těmto věcem, u Vás bude nutné doložit, že se jedná o Váš osobní majetek a nikoli o majetek společnosti. Těmito doklady jsou zejména faktury, dodací a záruční listy, smlouvy - kupní, darovací, nájemní, úvěrové, … Pokud exekutor návrhu nevyhoví bude nutné podat u soudu do 30 dní ode dne doručení zamítavého rozhodnutí vylučovací žalobu, tedy žalobu o vyloučení věci ze soupisu.