Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.869

Exekuce - dluh za popelnice (za svoz technického a komunálního odpadu)

Odesláno: 
Otevřeno 3746 x
1 odpověď
 
Děkuji Vám za odpověď.
Jak jsem uż napsal, v 1999 mi byl ukončen trvalý pobyt, v tamtěch letech veškeré záležitosti jsem vyřizoval na pasovém oddělení pro cizince na Leninově ulici v Brně. Tam taky vrátil své povolení k pobytu i nahlásil odstěhování. Na městkém magistrátu jsem nikdy nic nevyřizoval a nebyl jsem tam vedený. Nerozumím také té výluce v poplatcích, proč platím teprve od 2006 roku za byt, který 19 let není můj? Znamená to, že podle českých předpisů, kdybych přijel nazpět do ČR, můžu se do toho bytu v souladu ze zákony zpátky nastěhovat i když jsem ho vrátil?
Mám taky dotaz, zda jestli jsou mi strhávané nadále poplatky to znamená, že i nadále mám povolen trvalý pobyt na území ČR a jestli ano, protože je mi vyplácený český invalidní důchod, měl bych být podle zákona i zdravotně poištěný?
Přez dvacet let jsem trvale přihlášený a pojištěný ve své vlasti a taky tam platím veškeré poplatky, v tom i za odvoz smetí.
Bohužel zmocnit v ČR nemám koho, nikoho u Vás neznám, znamená to, že až do mé smrti mi městský magistrát bude nadále strhávat poplatky za odvoz smetí?
 
Zdravím Vás, zdravím Vás, pokud je Vám v ČR vyplácen invalidní důchod, je tomu tak proto, že Vám na něj vznikl v ČR nárok. Mám za to, že u nás zdravotně pojištěn být nemusíte. Nicméně by nebylo od věci napsat na městský úřad (magistrát) města, kde jste až do r. 1999 na území ČR pobýval a současně jim zaslal kopii listin, které dohledáte k ukončení trvalého pobytu v ČR, tj. zánik nájemní smlouvy, potvrzení o ukončení trvalého pobytu na území ČR, a to proto, aby příslušní úředníci zjistili, že se ve Vašem případě jedná o omyl a samo podali návrh na zastavení exekuce proti Vám jako povinnému. Nejlepší by bylo nechat se v ČR v této věci zastupovat advokátem.