Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.283

Exekuce pro dluh za neplacení popelnic (svozu technického a komunálního odpadu)

Odesláno: 
Otevřeno 3911 x
1 odpověď
 
Jsem cizinec, občan EU, 1999 jsem ukončil trvalý pobyt v ČR.
1996 jsem vrátil svůj družstevní byt, nahlásil jsem také svou adresu v zahraničí a odjel jsem z České republiky.
Jsem invalidní důchodce po úrazu při práci, pobírám důchod, který je mi vyplácen na účet v České republice. Znenadání v tomto roce Magistrát provedl exekuci z mého účtu za smetí od roku 2006 do roku 2013 za adresu bytu, ve kterém od 1996 roku nebydlím.
Neumím dobře česky a ze zdravotních důvodů nemohu cestovat a proto nevím jak mám postupovat, na koho se obrátit, abych získal v této věci pomoc. Pokud potřebujete upřesnit nějaké jiné fakta potřebné k poradě, prosím napište, co si budu pamatovat po těch 20 letech, samozřejmě uvedu. S pozdravem Artur
 
Zdravím Vás, pokud jste se z bytu, kde jste se zdržoval, odhlásil, měla by Vám i zaniknout povinnost platit za odpad. Nicméně zde je patrně problém v tom, že k nařízení exekuce na majetek povinného musí existovat tzv, exekuční titul (většinou rozhodnutí soudu – ve Vašem případě tedy nejspíše rozsudek pro zmeškání), i když konkrétní podklady neznám. Jinak by exekuce na Váš majetek nebyla možná. Ve Vašem případě by bylo nejlepší, kdybyste někoho písemně zmocnil, aby nahlédl do spisu soudu, který vydal exekuční titul, nebo k nahlédnutí do exekučního spisu, Pro úplnost uvádím, že tato plná moc musí být písemná. U Vás je problém i v tom, že se v ČR nezdržujete a z důvodu Vašeho zdravotního stavu nemůžete ani cestovat, takže úvaha o právní pomoci na území České republiky je ve Vašem případě spíše teoretická. Kdybyste se na území ČR zdržoval bylo by vše jednodušší a mohl byste se obrátit i na advokáta, aby Vás v této věci zastupoval, ale řešit exekuci z ciziny je složité, snad jen přes zástupce na základě Vaší písemné plné moci by to bylo možné, tento zástupce by se zde mohl obrátit na advokáta.