Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.830

Odblokování účtu exekutorem ve schválené insolvenci, insolvenčním řízení (obstavení exekutorem)

Odesláno: 
Otevřeno 6887 x
9 odpovědí
 
Jsem v insolvenci a mela jsem nejake exekuce a taky zablokovany ucet.
Kdy je exekutor povinny me odblokovat ucet, a muzou me veritele a exekutori porad zasilat nejake SMS zpravy at uhradim jejich pohledavku? Nekteri chcou na me podat tresni oznameni ze jsem vstoupila do insolvence, ale ja zadny podvod neudelala. Mam sto ted velky strach.
Taky jsem dostala jeste pred zahajenim insolvence predvolani k soudu k projednani k jeden k pujce ale ted nevim jestli mam ktomu soudu jit kdyz jsem v insolvenci.
Dekuji za odpoved.
 
Zdravím Vás, jste-li v insolvenci, exekuce se přerušují, neboť plníte soudem schválený splátkový kalendář jednotlivým přihlášeným věřitelům. Proto by Vám neměli být z exekutorského úřadu zasílány SMS zprávy, abyste uhradila pohledávku vymáhanou exekucí. Pokud by toto jednání pokračovalo obraťte se na policii a ukažte jim tyto SMS zprávy a přineste tam listiny, které prokáží to, že jste v insolvenci. Pokud jde o trestní stíhání Vaší osoby, mám za to, že by bylo odloženo, neboť jste nespáchala trestný čin, jen jste využila možnosti, kterou Vám právní řád poskytuje, a to možnosti podat návrh na osobní bankrot (oddlužení) nebo návrh na insolvenci, pokud podnikáte. K zablokovanému účtu uvádím, že ten by Vám měl být odblokován po právní moci usnesení o schválení splátkového kalendáře, nebo několik týdnů poté. Vašim vstupem do insolvence, jedná-li se o osobní bankrot se přerušují veškerá soudní řízení proti Vám, takže je možné, že soudní jednání bude odročeno na neurčito, kdyby tomu tak nebylo vezměte s sebou k soudu listiny, které prokazují, že jste v insolvenci. Nicméně tento dotaz raději položte i kolegovi, který se zabývá přímo insolvencí.
 
Dobrý den když jsem teprve od 1.4.2015 v insolvenci ještě čekám teprve na vše jak dopadne zda me bude nebo nebude schválí oddlužení. Prosím chci se zeptat jakou moc a jako moc maji ještě exekutoři a věřitele můžou me stále využívat k úhradě pohledávky. jsmtyden v nsolvenci. dekuji
 
Zdravím Vás, takže 1.4.2015 jste podala návrh na osobní bankrot a čekáte, jak soud posoudí Váš případ, tj. , zda Vám oddlužení formou splátek bude schváleno či nikoli. Na Vašem místě bych exekutorům zaslala kopii návrhu na povolení oddlužení a čekala bych, jak věc posoudí soud.
 
DOBRY DEN PROSIM O VELKOU RADU 1.4.2015 JSEM VYVESENA V INSOLVENCIM REJSRIKU A CEKAM NA ROZHODNUTI. PROSIM DNES ME VOLAL JEDE EXEKUTOR NEBO VERITEL ZE SI ZITRA PRIJEDE PRO PENIZE REKLA JSEM MU ZE JSEM V INSOLVENCI A ON NATO ZE JESTLI ME UZ BYLO SCHVALENO ODDLUZENI. PROSIM ZREJME SE NEDIVA NA REJSTRIK NEVEDEL SE JSEM VYVESENA. PROSIM MAM TED VELKY STRACH CO MAM DELAT MUZE PENIZE POME VYMAHT KDYZ JSEM V INSOLVENCI, DEKUJI
 
Zdravím Vás, dle mého názoru se podáním návrhu na povolení oddlužení přerušují exekuce a exekutor čeká, zda Vám bude oddlužení povoleno či nikoli. Proto by v této době, tj. než bude rozhodnuto o insolvenčním návrhu po Vás neměl chtít žádné peníze. Nyní je otázkou, zda nátlak vykonavatele dosahuje takové intenzity, že ve Vás budí důvodné obavy, že pokud peníze neuhradí, i když nemáte z čeho postihne Vás jiný nepříznivý následek, než by bylo pokračování v exekučním vymáhání pohledávky v případě neschválení návrhu na povolení oddlužení. Pokud tomu tak je tak Vám bohužel nezbude nic jiného než jít na policii a vše tam ohlásit, jako důkaz předložte policistům SMS zprávy od vykonavatele. Nic jiného Vám bohužel poradit nemohu.
 
Dobrý den prosím a smí exekuto nebo nějaký vymáhac vstoupit do mého domu a polepit me věci exekucnimy nalepkami. dekuji
 
Zdravím Vás, pokud máte podán návrh na povolení oddlužení, exekutor by neměl nic konat a to ani zabavovat movité věci povinného.
 
Dobrý den dnes jsem dostala dopis od banky ze tím ze jsem vstoupila do insolvence tak zruší smlouvu u jejich společnosti a budu muset zbytek uveruuhrad cely. než je zadala o insolveni takjsem banku informovala reřekli me ze bude lepší když si poridim přístupu těl cos jde udělala a dnes me banka řekne ze ústím nesouhlasí a chcou zbytek peněz. proč město udělala když se známé zaručil přístupu těl ze bude po dobu insolvence hrdi úvěr u banky on. je možnost se z bankou nějak ještě dohodnout. dekuji
 
Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce, ale insolvence, proto bude vhodnější, když se s tímto dotazem obrátíte přímo na kolegu, který má na starosti insolvence. Já zde mám na starosti výhradně exekuce.