Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.649

Exekuce motorového vozidla - jak požádat exekutora o ekologickou likvidaci velmi starého auta, automobilu, vozidla?

Odesláno: 
Otevřeno 4712 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
čelím více exekucím u dvou exekucí mi byl doručen protokol o soupisu motorového vozidla.
Motorové vozidlo bylo poprvé uvedeno do provozu 2000 v zahraničí. Zakoupili jsme ho jako starší 2011. Technická STK je platná do 05/2015. Na voze je provést opravy většího finančního rázu aby prošlo STK. Jelikož tyto prostředky nemám (srážky ze mzdy, splátkový kalendář exekutorům, manžela bez zaměstnání), z tohoto důvodu bych rád vozidlo zlikvidoval ekologickou likvidací a následně vyřadil z evidence.
Je-li to možné jak postupovat a co s vozidlem bez platné STK. Do technického stavu vozidla se delší dobu neinvestovalo a tudíž tyto náklady nedám dohromady.
 
Zdravím Vás, v tomto případě bude nutné kontaktovat příslušný exekutorský úřad (příslušné exekutorské úřady) a vše o automobilu jim povědět. Zejména jim řekněte v jakém technickém stavu je automobil a že reálně hrozí, že neprojde STK a současně jim sdělte, že byste rád automobil ekolegicky zlikvidoval. Pouze dodávám, že vozidlo bez platné STK by bylo považována za autovrak a byly by nutná jeho likvidace. Takže bych exekutorům sdělila, že bych se v součinnosti s nimi pokusila prodat použitelné součásti z automobilu např. na náhradní díly. Domnívám se, že Vám nic jiného poradit nemůžu.