Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.755

Vyčíslení zaplacené exekuce neodpovídá skutečnosti - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2455 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2012 jsem v jednom dni jsem uhradila dvě exekuce. Než jsem uhradila dvě pohledávky, tak jsem telefonicky mluvila s operátorem exekutorského úřadu a ověřovala jsem si
údajné částky které jsem měla uhradit s tím že bude vše v pořádku tak jsem podle pokynů uhradila částky co po mě chtěli
2015 se mi ozvali že na tu jednu pohledávku mám uhradit znovu peníze a ještě víc. Teď se snažím řešit chybu, která se stala tak jsem požádala o vyčíslení peněz co jsem jim uhradila a oni tvrdí vyčísleni min peněz než jsem jim poslala. Na druhý dopis co jsem jim poslala tak reagovali tak že peníze které chybí tak si nechal exekutor na náklady ale přitom ve výpisu co jsem obdržela nikde není moje velká částka co jsem uhradila ale jiná a o hodně méně. Celkové vyčíslení na jednu exekuci sedí ale na tu druhou ne chybí tam peníze. Já nevím co mám dělat vyčíslení celkové je u nich úplně jiné nižší, já poslala o hodně více peněz. Připadá mi že se stala z jejich strany chyba a velká a já bych chtěla peníze zpět. Nevím co dělat mám potvrzení vyčíslení jejich a nesedí mi to.
Poradíte na koho se mám obrátit.
Děkuji
 
Zdravím Vás, zde bude asi nejlepší když na příslušný exekutorský úřad zašlete doklady o platbě, kterou jste uhradila, například výpis z účtu, kopii složenky. Poté by se měly nejasnosti snad vysvětlit. To, že exekutoři peníze nejdříve použijí k úhradě svých nákladů je běžná praxe. Pokud by se ani po dalším dopise s přiloženými doklady o úhradě, která je dle Vás vyšší situace nezměnila tak asi bude nutné podat stížnost na příslušného exekutora Exekutorské komoře České republiky. Ale předtím zašlete exekutorovi sdělení o úhradě spolu s Vašimi doklady o úhradě, aby bylo skutečně jasná jakou částku jste uhradila na kterou exekuci.