Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.478

Doručovací adresa u přítelkyně, přítele - hrozí exekuce v doručovacím bytě, domě?

Odesláno: 
Otevřeno 1604 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím o zodpovězení mého dotazu. 2013-2015 u mě bydlí můj přítel na kterého je vedena exekuce. Není u mě hlášen, byt patří mně i mému bývalému příteli, který už u mě nebydlí, ale jsme spoluvlastníci.
Ráda bych věděla zda je možné, aby k nám přišel exekutor, když majetek co mám doma je pouze můj a některý po bývalém příteli co mi tam nechal. Doklady od toho samozřejmě nemáme. Nenapadlo nás si je tenkrát pořizovat na jméno.
Přítel si chce i nechat ke mně posílat nějakou korespondenci, neboť trvalé bydliště má asi cca 200 km daleko.
Je možné, aby k nám tedy přišel exekutor na základě toho, že přítel si ke mně posílá korespondenci a bydlí u mě? Pokud si přítel dohodne splátkový kalendář může i tak k nám exekutor? Exekutor se bohužel nemá k tomu mu splátkový kalendář napsat, ale nějaké peníze už od mého přítele vybral i bez něj. Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud si k Vám přítel nechá zasílat poštu, a nebude se zdržovat na místě svého trvalého pobytu, není vyloučeno, že Vás exekutor skutečně navštíví. Pokud nemáte doklady (faktury, dodací a záruční listy, kupní smlouvu, darovací smlouvu, smlouvu o úvěru – např. stavební spoření, z něhož jste vybavení domácnosti pořídili) od toho, že vybavení domácnosti je Vaše nebo Vašeho bývalého přítele, je ještě možné, abyste sepsala čestné prohlášení, které opatříte Vašim úředně ověřeným podpisem a v něm vyjmenujete veškeré zařízení domácnosti, které patří Vám, eventuálně za tímto účelem kontaktujte i Vašeho bývalého přítele. Váš současný přítel by naopak mohl sepsat čestné prohlášení o tom, že mu v domácnosti kromě osobních věcí nic nepatří. V případě nouze můžete použít i fotografie zařízení domácnosti, které jste si pořizovala s bývalým přítelem, na kterých je i V8š bývalý přítel zachycen. Dále uvádím, že věci, které nelze postihnout exekucí prodejem movitých věcí jsou upraveny v ust. § 321 - § 322 občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.). To, že Váš přítel exekutorovi již část pohledávky uhradil nebrání tomu, aby exekutor provedl exekuci prodejem věcí movitých i na Vaší adrese, pokud by se dozvěděl, že se zde Váš přítel (povinný) zdržuje. K splátkovému kalendáři pouze uvádím, že jej exekutor schválit může, ale nemusí.