Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.763

Zablokovaný firemní účet s dotací od Úřadu práce - jak vyplácet mzdy zaměstnancům firmy?

Odesláno: 
Otevřeno 1409 x
1 odpověď
 
Dobrý večer, mám zablokovaný firemní účet, na který mi chodí dotace na mzdy zaměstnanců, na Vaši radu podle §304a, mi banka vyplatila peníze na mzdy. Jenomže dle Úřadu práce, se kterým mám podepsanou jistou dohodu, nemám jinou možnost, než zasílat dotace na účet, který je vedený pouze na mé jméno. Chci se tedy zeptat: když si založím nový účet a exekutor mi jej opět zablokuje, zda mohu opětovně, ale u jiného peněžního ústavu, žádat o výplatu dotace na mzdy zaměstnanců stejným způsobem (podle §304a)
Nebo zda-li existuje nějaký zákon, který chrání dotace z EU a platy zaměstnanců před Exekutorem. Mockrát děkuji za případnou odpověď.
 
Zdravím Vás, jsem ráda, že Vám byly peníze na mzdy Vašich zaměstnanců vyplaceny. Mám za to, že si můžete založit nový firemní účet u jiného peněžního ústavu. Nicméně musíte počítat s tím, že Vám bude exekutorem opět zablokován. Mám za to, že by Vám banka opět měla vyhovět (jedná se o jiný účet u jiné banky), otázkou je, zda tento krok nebude exekutor vnímat jako obcházení zákona. Možná by nebylo od věci zkusit se s Úřadem práce dohodnout na zasílání dotací poštovní poukázkou. Možná by nebylo od věci kontaktovat exekutora a říci mu, že na účtu máte deponované i finanční prostředky pro výplatu mzdu Vaším zaměstnancům a zkusit se s exekutorem dohodnout na uzavření splátkového kalendáře. Pro úplnost uvádím, že splátky je lepší navrhnout spíše v nižší výši a platit je včas. V opačném případě by exekutor neprodleně přikročil k exekuci.