Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.855

Exekuce od ČKP, české kanceláře pojistitelů - údajný dlužník nic nedluží a vše má zaplaceno

Odesláno: 
Otevřeno 1781 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Byla na mne uvalena exekuce od české kanceláře pojistitelů. Zablokovali mi bankovní účet. Posílal jsem ukončení smlouvy i se zaplacenou složenkou, která byla hrazena už 2011 a zatím se mi nikdo neozývá a je tomu již měsíc. Jak mám pokračovat dále? Příslušní exekutorský úřad, který dostal na starost mou pohledávku se mi k tomuto tématu také zatím nevyjádřil.
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych telefonicky kontaktovala příslušný exekutorský úřad, sdělila bych jim číslo jednací … EX. /rok, popřípadě i jméno oprávněného a povinného a dotázala bych se na celkovou výši dlužné částky, tj. včetně nákladů právního zastoupení a nákladů a odměny exekutora. Dále bych rovněž požádala i o bankovní spojení, na jaký účet tuto částku poukázat. Exekutor Vám měl zaslat spolu s exekučním příkazem i výzvu k dobrovolnému splnění povinnosti, kde Vám měla být poskytnuta 30 ti denní lhůta k plnění.
K blokaci bankovního účtu uvádím, že je možné banku, a to žádostí dle § 304b občanského soudního řádu požádat o výplatu tzv. nezabavitelné částky, která činí dvojnásobek životního minima, tj. cca 6.800,- Kč. Banka Vám tuto částku na základě Vaší žádosti vyplatí. Tento postup však můžete uplatnit pouze jedenkrát v průběhu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného. Pokud jste pohledávku hradil v roce 2011, patrně již probíhalo soudní řízení a s největší pravděpodobností jste mohl opomenout uhradit náklady právního zastoupení protistrany. Proto bych tedy nejdříve kontaktovala exekutora. Dále byste se s exekutorem mohl dohodnout i na přiměřených měsíčních splátkách dané pohledávky. Zde doporučuji nabídnout splátky spíše v nižší výši, abyste měl jistotu, že je budete schopen hradit. Při prodlení se splátkami totiž exekutor přikročí k exekuci.