Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.782

Oddlužení a dluh u banky se zástavou bytu, domu, nemovitosti - hrozí zabavení nemovitosti bankou?

Odesláno: 
Otevřeno 1422 x
7 odpovědí
 
DOBRY DEN
MAM EXEKUCI ALE TAKY PUJCKU U BANKY NA CASTKU 300.000 KC SE SPLATNOSTI 20 LET. DOSTALA JSEM SE DO FINANCICH PROBLEMU NAPUJCLOVALA JSEM SI U NEBANKOVNICH SPOLECNOSTI PUJCKY, KTERE JSEM PRESTALA ZVLADAT ZPLACET.
NYNI ZKOUSIM ZDA BYCH MOHLA JIT DO ODDLUZENI BYLA JSEM U PORADCE ALE TEN ME REK, ZE BYCH MOHLA JIT DO ODDLUZENI, ALE PRY JESTLI BANKY NEBUDE V TOMTO PRIPADE POZADOVAT UHRADIT CELOU CASTKU 300.000 KC A TIM ZE ME BANKA PRODA DUM, PROTOZE DUM NENI MUJ ALE BAKNY U KTERE JSEM SI VZALA PUJCKU.
PROSIM MUZE TO BANKA UDELAT ZE NEBUDE CEKAT A ZE SI RADEJI DUM VEZME A PRODA? DEKUJI.
 
Zdravím Vás, k Vašemu dotazu ohledně prodeje domu v případě oddlužení uvádím, že je to možné, nicméně záleží na smlouvě mezi Vámi a bankou. Banky občas jako sankce používají tzv. "zepslatnění" úvěru nebo půjčky. Pokud by se tak stalo a Vy byste tuto částku neměla k dispozici poté by mohlo dojít i k prodeji nemovitosti. Zda k tomu dojde či nikoli však záleží na smlouvě mezi Vámi a bankou, která Vám půjčku ve výši 300.000,- Kč poskytla oproti zástavě nemovitosti. Na Vašem místě bych se spíše snažila dohodnout s věřiteli, popřípadě bych zkusila Vaše půjčky konsolidovat, tj. sloučit do jedné, tímto by došlo ke snížení splátek, ake také by se prodloužilo období, po které by jste půjčky splácela. Toto se však netýká těch půjček pro které je veden výkon rozhodnutí (exekuce).
 
dekuji za otpoved. jeste se zeptam v soucasne dobe jsem na uradu prace a chci zazada o oddluzeni je mozne dat do oddluzeni pouze pujcky a uver od modre pyramidy docasne napsat na nekoho z rodiny aby plati muj uver do doby nez si najdu nove zamestnani?
 
Zdravím Vás, do žádosti o oddlužení musíte uvést všechny dluhy, jinak byste se vystavovala nebezpečí trestního stíhání. Pokud se najde někdo, kdo by Vaše dluhy platil tak to může dělat i tak, že by je Vašim jménem platil věřiteli třeba složenkou.
 
a toho věřitele toho si musim najit sama nebo to muze byt jako nekdo z me rodiny? nebo me bude pridelen. dekuji
 
Zdravím Vás, věřitelem je každý komu dlužíte peníze. Pokud by chtěl někdo převzít Vaše závazky (dluhy) tak by to mohl být kdokoli, kdo by k tomu byl ochoten.
 
dobry den dekuji za otpovědi. prosim zeptam se tak kdyt jste sama exekutor, a castku kterou vam budu dluzit bude 10000 kc a jste v poradi jako druha budete cekat az navas dojde rada nebo muzete kdykoli prijt keme domu a penize pozadovat.
 
Zdravím Vás, zde záleží na způsobu výkonu rozhodnutí exekuce. Pokud první exekutor provádí exekuci např. pouze srážkami ze mzdy povinného, a druhý exekutor by prováděl exekuci např. prodejem movitých věcí, tak v tomto případě by druhý exekutor mohl přijít s exekučním příkazem na výkon rozhodnutí prodejem movitých věcí a polepovat věci v domácnosti, kde bydlíte a kde máte majetek. V tomto případě by tedy druhý exekutor mohl chtít i peníze v hotovosti. Pokud by však oba exekutoři prováděli exekuci jen srážkami ze mzdy povinného, tak druhý exekutor čeká na umoření první exekuce. Po umoření první exekuce se umořuje exekuce druhá, a tak dále. Jen pro úplnost uvádím, že exekutor může exekuci provádět více způsoby současně, např. srážkami ze mzdy, přikázáním pohledávky z účtu povinného, prodejem movitých věcí. Takže zde skutečně záleží na způsobu výkonu rozhodnutí.