Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.783

Konec insolvence (oddlužení) a exekuce od stejného exekutora a pro stejný dluh jako před insolvencí - je to v pořádku?

Odesláno: 
Otevřeno 3604 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
5 let placení insolvence a obdržení schváleného oddlužení mě exekutor vydal exekuční příkaz na srážky ze mzdy. Ta pohledávka byla součástí insolvence, on tvrdí že ho nějaké schválení oddlužení nezajímá, že v insolvenci byla pohledávka a ne exekuce.
Prosím co mám dělat, dopisuji si s exekučním úřadem, komorou a různými poradnami už půl roku (07/2014-02/2015) a pořád čekám, každý má dle zákona nějakou lhůtu na řešení, ale mě, podle mého mínění neoprávněně strhávají peníze ze mzdy a to ještě ani nevím, zda mě je potom vrátí nebo si najdou další nějakou kličku v zákoně.
Nerozumím už tomu, ta exekuce je datovaná 2007, začátek insolvence prosinec 2008, konec a schválené oddlužení červenec 2014, opět stejný exekuční příkaz jako v roce 2007, ale s datem září 2014 a větší částkou.
Nevím zda se nepletu, ale pokud je exekuční příkaz součásti insolvence (což byl - oni tvrdí že jen dlužná jistina), ale v tom případě oni měli 30 dní na to, aby se přihlásili a pokud tak neučinili, tak je to promlčené a nemají právo na žádné peníze mě strhávat.
Prosím poraďte mě, už nevím na koho se obrátit, protože ty rady, které mě jsou dány jsem použil a stejně vždy si vymysleli další kličku, řešil jsem to i přes exekutorskou komoru, zatím mě neodepsali.
Předem Vám moc děkuji
 
Zdravím Vás, bohužel Vás zklamu, zahájením insolvenčního řízení se exekuce přerušuje a nikoli ukončuje. To znamená, že exekuci lze nařídit, nelze ji po dobu oddlužení vykonat. Exekutor tedy může po schváleném oddlužení pokračovat v exekuci, nicméně by měl brát v úvahu částku uhrazenou v rámci oddlužení, tj. jistinu a příslušenství. Dle mého názoru tak nyní může vymáhat náklady právního zastoupení, odměnu exekutora a náklady povinného, popřípadě i zbývající část jistiny s příslušenstvím. Dle mého názoru by tedy celková dlužná částka exekučně vymáhaná měla po schváleném oddlužení klesnout a nikoli vzrůst. Spíše bych požádala exekutora, který exekuci vede o celkové vyčíslení dlužné částky. Podle její výše bych se rozhodla co podniknout.
Uvádíte, že to řešíte i přes Exekutorskou komoru, takže bych dále vyčkala na rozhodnutí komory. Chápu, že je velice nepříjemné po schváleném oddlužení opět čelit exekuci, nicméně je to možné a zákon to skutečně dovoluje.