Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.928

Exekuce OSVČ

Odesláno: 
Otevřeno 1499 x
3 odpovědi
 
DObrý den, jsou na mě uvaleny 3 exekuce. Mimo jiné díky tomu, mě vyhodily z posledního zaměstnání, protože exekutor zaslal zaměstnavateli dopis. Zajímalo by mě, pokud bych začala pracovat na živnostenský list. jak to chodí? Je to stejné? exekutor si vyhledá zaměstnavatele a průběh je stejný? jako když jsem normálně zaměstnaná na smlouvu? děkuji
 
Dobrý den. Pokud budete podnikat na živnostenský list, nebudete mít zaměstnavatele. Exekuce by samozřejmě probíhala dál, jen by se na Vás nevztahovala ochrana omezení srážek ze mzdy.
 
Dobrý den, děkuji Vám za rychlo reakci. Znamená to tedy že by exekutor nemohl informovat "zaměstnavatele" o tom, že exekuci mám. ale mohl by mi jít po příjmu, který mi jde na účet. Chápu to správně?
 
Dobrý den. Zaměstnavatelem zřejmě myslíte osobu, které byste poskytovala své služby. V tomto případě by tato osoba mohla být exekutorem informována o tom, že je na Vás nařízena exekuce a veškerou Vaši pohledávku vůči této osobě by bylo nutné předat rovnou exekutorovi. Jedná se o tzv. exekuci jiné pohledávky.