Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.662

exekuce za popelnice spusobena matkou

Odesláno: 
Otevřeno 1266 x
3 odpovědi
 
Dobrý deň, priatelke vznikla exekucia z dovodu, neplatenia zákonného ročného poplatku za popelnice. Problém je ale v tom, že za priatelku neplatila mama popelnice od jej 13 rokov. Po dovŕšení 18 roku bola prišiel dopis od exekučného úradu na zaplatenie dlhu spolu s penále na čiastku 18000 kč. Priatelke je 21 rokov a teprv 8 mesiacov je zamestnaná teda neštuduje a nebýva s matkou. Od jej 16 rokov má zablokovaný účet a od dbešného dňa jej exekučne strhávajú peniaze z výplaty. Jej mama nechce nič zaplatiť. Nechápeme ako je toto celé možné keď priagelka donedávna studovala a prečo má exekúciu za niečo čo mala platiť jej mama. Prosím poraďte. Aby som nezabudol, v 18 rokoch podpísala súhlas s exekúciou, bolo to pod tlakom.
Ďakujem, s pozdravom Balogh Dušan
 
Dobrý den. Podle zákona o místních poplatcích je poplatníkem poplatku za komunální odpad fyzická osoba, která má v obci trvalý pobyt. Vaše přítelkyně tedy může po své matce vymáhat náhradu škody způsobené neplacením poplatku do jejích 18. let. Exekuce však není vedena neoprávněně, neboť poplatníkem je konkrétní fyzická osoba.
 
Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Zaujímalo by ma či je možné aby bola exekúcia stiahnutá, prípadne presunutá na matku.
Moja ďlašia otázka znie, aké ďalšie kroky máme podniknúť aby boli priatelke vrátené peniaze, ktoré platí a už zaplatila za exekekúciu. Vobec nevieme ako postupovať. Ďakujem Vám
 
Pokud je oprávněně nařízena exekuce, nelze ji na někoho přesunout. Rovněž důvod zastavení exekuce z Vámi uvedených skutečností nevidím. Pokud Vaše přítelkyně chce, aby jí byly vráceny peníze, o které v exekuci přišla, bude muset vyzvat svou matku k náhradě škody, kterou jí způsobila porušením povinnosti řádně se o dceru starat. Tj. bude muset vyčíslit škodu, písemně ji u matky uplatnit a případně podat žalobu k soudu. Jelikož nevím, co je obsahem uvedeného souhlasu s exekucí, je možné, že bude její šance na úspěch mizivá, s ohledem na obsah tohoto prohlášení.