Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.808

exekuce rodičů a majetek dcery

Odesláno: 
Otevřeno 1205 x
1 odpověď
 
Dobrý den, je mi 21 let a ještě pořád žiji s rodiči. Rodiče ale mají mnoho dluhů a už jim i obstavili účty a je pravděpodobné že přijdeme i o nějaký nábytek (např. v obýváku - sedačky stůl obývací stěnu.). Pokud se tak stane a já koupím rodičům nové vybavení třeba z bazaru, mohou tento nově koupený nábytek také zabavit? A pokud zase přijdou jaké doklady musím doložit, aby mi můj majetek nezabavili?
Ještě se chci zeptat v bytě žijeme 4 (mamka, taťka, sestra 19 let a já 21 let. Chci se zeptat pokud nám sem přijde exekutor může nám zabavit pračku, myčku, ledničku? Myslela jsem že pračku nemůže, ale potom jsem narazila na jednu Vaši odpověď kde v bytě žila rodin a s 2 malými dětmi a Vy jste jim odepsal že u malých dětí by to hrozit nemělo.
Děkuji mnohokrát za odpověď
 
Dobrý den. Exekučně je možné postihnout pouze věci v majetku dlužníka, tj. pokud koupíte nábytek, uschovejte všechny doklady o koupi, což u nákupu v bazaru bude nejspíše pouze paragon, ale pokud budete platit kartou, tak i výpis z účtu. Těmito doklady v případě potřeby prokážete své vlastnictví. Není totiž vyloučeno, že se exekuce prodejem movitých věcí nebude opakovat, zejména pokud bude exekuční řízení trvat dlouhou dobu. Pračku a ledničku lze podle stávající judikatury považovat za obvyklé vybavení domácnosti a tedy za věci nepodléhající výkonu rozhodnutí. Ovšem myčku nádobí za obvyklé vybavení domácnosti považovat nelze.