Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.059

Návrh na zastavení exekuce účtu

Odesláno: 
Otevřeno 1734 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, exekutor mi výkonem exekučního rozhodnutí v listopadu 2013 zablokoval účet. V okamžiku mého vstupu do insolvenčního řízení, tuto exekuci v lednu 2014, (kvůli, které jsem byla nucena jít do insolvence), sám Usnesením zrušil. Účet mám však stále zablokovaný. Vzhledem k tomu, že o uvolnění účtu nemůže žádat insolvenční správce, neboť zrušená exekuce není zahrnuta v insolvenčním řízením, žádost musím podat sama. Na mé několikeré telefonické a písemné prosby a výzvy nereaguje a účet nehodlá odblokovat (to už je asi práce, ze které nemá žádný zisk). Jak v tomto případě postupovat. Děkuji
 
Dobrý den. Písemné podání musí mít určité formální náležitosti, jinak se jím exekutor nebude zabývat (telefonicky takové podání učinit nelze). V podání musíte exekutora řádně označit včetně adresy jeho sídla, uvést exekuční č. j. a dále uvést co a proč požadujete. Proto uveďte, že dne. , bylo krajským soudem v. zahájeno insolvenční řízení pod spis. zn. Dále, že Vám byl exekučně zablokován účet č. , vedený u. a že Vám bylo dne. doručeno usnesení č. o zastavení exekuce a z tohoto důvodu žádáte o zrušení generálního inhibitoria uvedeného účtu. Návrh musí být podepsán (nestačí poslat jej mailem) a datován.
 
Dobrý den,
postupovala jsem přesně podle Vaší rady. Zaslala jsem dne 26.6. doporučený dopis na exekutorský úřad do Přerova (Vrána) a Brna (Kocián). Do dnešního dne jsem nedostala žádnou odpověď a účty mám stále zablokované. Zkusila jsem tedy telefonicky se kontaktovat e exekutorem. V Přerově mi velmi arogantně oznámili, že mi účet nehodlají odblokovat a po mé smrti poplatky, které za vedení účtu naskakují zaplatí pozůstalí a telefon položili. V Brně mi řekli, že je to věc insolvenčního správce. Insolvenční správce mi zase řekl, že je to věc exekutora. Už si vážně nevím rady. Pokud šlo o zablokování účtu a "tahání peněz", tak byli exekutoři velmi rychlí a teď již jsem pro ně nezajímavá, peníze nedostanou, tak se chovají tímto způsobem a především nehorázně v Přerově. Konečně chci mít vše v pořádku a stále se mi to nedaří. Prosím poraďte, jak tedy dále postupovat.
 
Dobrý den. Můžete o tomto jednání informovat Exekutorskou komoru, neboť se jedná o jednání, které by mohlo naplnit znaky kárného deliktu podle § 116 odst. 2 písm. b exekutorského řádu - narušování důstojnosti exekutorského povolání nebo ohrožení důvěry v nezávislý, nestranný, odborný a spravedlivý výkon exekuční činnosti.