Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.894

Exekuční zabavení věcí v další nařízené exekuci jiným exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 1776 x
3 odpovědi
 
Dobrý den. araád bych se zeptal jak postupovat v případě exekuce. Mám zákonné srážky z platu na exekuci a ozval se další exekutor s pohledávkou, tak bych se rád zeptal zda může uplatnit nárok třeba na zabavení majetku, když, je mi již strhávána jedna předchozí exekuce. Jsem si vědom své chyby a snažím se to řešit, ale nevím zda pokud tedy se strhává již určitá částka z platu, tak jestli ten druhý může zabavit nějaký majetek. Slišel jsem, ale bohužel nevím kde, že není možné upřednostňovat jednu exekuci před jinou, pokud je již dotyčnému strhávána částka z platu na probíhající exekuci. Předem moc děkuji za odpověď.
 
Dobrý den. Pravidla pro souběžný výkon exekucí upravuje zákon č. 119/2001 Sb. Výkon více exekucí najednou je možný. Pro případ exekuce srážkami ze mzdy platí pořadí, tedy podle doručení exekučního příkazu plátci mzdy. Až bude uspokojena jedna exekuce, začne být uspokojována další v pořadí. Pokud je nařízena exekuce srážkami ze mzdy, není to zásadně překážkou provedení exekuce jiným způsobem, tj. lze přikročit k mobiliární exekuci.
 
Děkuji za odpověď, měl jsem na mysli, že prý pokud je vykonávána exekuce tak prý nesmým nijak nakládat s věcmi tak proto jsem se ptal zda by ten druhý mohl odvézt věci, když běží ta první exekuce. Předem moc děkuji za vaše odpovědi a za váš čas.
 
Vy nesmíte s věcmi nakládat jiným způsobem, než běžnou obchodní a provozní činnost a uspokojováním základních životních potřeb Vás a Vaší rodiny. Mobiliární exekuce provedená jiným exekutorem je však přípustná.