Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.951

operace očí -nezdařená

Odesláno: 
Otevřeno 275 x
3 odpovědi
 
Podstoupila jsem operaci oka Laserem na soukromé klinice, ale neplatila jsem ji já, ale VZP. , mohu žádat -v termínu- odškodné za útrapy, které jsem prodělala během operace i po ní? . operovat mě mel Primář, ale nakonec mne operovala -tedy se na mě zaučovala -mladá doktorka a vše se tak nějak nedařilo a operace trvala víc než hodinu, na místo obv. 10minu. - šokový stav, nemohla jsem dýchat a třásla se po celém těle a vyčerpání z nekonečné operace bylo srašné. ještě druhý den ráno jsem kolabovala. léčím se Medrolem a jsem právě ve fázi vysazování léku. moje nadledvinky asi nefungují jak mají a já se mám vyhýbat stresu-adrenalinu. Na operaci pravého oka jsem už byla operována -tamtéž. a bylo to super. jiný oerátor a jiný přístup. Nyní mám pocit, že si asi pan Primář řekl, že když už je paní víc jak 65let a ještě k tomu to hradí VZP, tak si s ní můžeme trochu zaexperintovat. a nakonec ještě šok z toho, že mi měli voperovat čočku na dálku a tu prý nemají a tak mi dají čočku na střední vzdálenost. co můžete s rozřezaným okem a takto vyřízená namítat, ? Jsem-tedy byla jsem řidička -a nyní nevím, jak vše dopadne a nejspíš už nebudu moci ani řídit auto-co mi tedy radíte? Eva
 
Dobrý den,
celou tuto záležitost sama nevyřešíte, neboť spory týkající se náhrady škody nejsou vůbec jednoduché. Byla-li Vám operací způsobena újma na zdraví, jak tvrdíte, nemohu Vám poradit nic jiného než se obrátit na advokáta, který by Vás mohl při jednání s klinikou zastupovat. Jejich seznam naleznete na http://www.advokatikomora.cz.

Určitě budete potřebovat všechny lékařské zprávy o provedených vyšetřeních, zprávy o průběhu operace a následně i lékařské zprávy zaznamenávající Váš stav po operaci. Doporučuji Vám nahlédnout do spisu na soukromé klinice a učinit si jeho kopii. Zároveň si zjistit zda lékařka, která Vás operovala, měla příslušnou atestaci a mohla danou operaci provádět. Také popřemýšlejte o tom, jaká újma na zdraví Vám nepovedeným zákrokem vznikla a jakou náhradu byste chtěla požadovat. Skutečnost, že Vám při zákroku na soukromé klinice vznikla újma na zdraví, budete muset prokázat.
 
Velice děkuji za dosti obsáhlou odpověd. jenže ze zprávy z operce není nic zřejmé a nic neobviklého neobsahuje a to, zda má či nemá lékařka atestaci...mi asi nikdo nedoloží. Myslela jsem si, že by bylo možná vhodné, kliniku upozornit na fakt, že si jsem vědoma chyb kterých se dopustili a že by mi stačilo i mimosoudí vyrovnání, Myslíte si, že je to možné? Děkuji Eva
 
Ano, advokát, který by Vás při jednání s klinikou zastupoval, by se určitě měl nejprve pokusit o mimosoudní vyřízení celé záležitosti.