Počet stránek ve webu: 43.141

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.064.412

Věcné břemeno vedení sítí - platí pro všechny sítě nebo konkrétní jednu ing. síť?

Odesláno: 
Otevřeno 720 x
1 odpověď
 
Zdravím,
máme dotaz k věcnému břemenu neboli služebnosti zřizování a vedení inženýrských sítí.
Platí toto věcné břemeno, tedy VB pro všechny sítě, které jsou v pozemku uloženy? Na katastru nemovitostí není uvedeno pro koho to věcné břemeno je zřízeno. Jestli pro všechny společnosti, které vedou sítě přes pozemek nebo jen pro konkrétní společnost.
Zajímalo by nás, kde jsou v katastru nemovitostí uloženy ke vzdálenému nahlížení listiny, které zakládají věcná břemena respektive jaké služebnosti se věcná břemena týká?
 
Dobrý den,

využila-li jste pro nahlížení do katastru nemovitostí dálkový přístup pro veřejnost, zobrazí se Vám pouze informace o omezení vlastnického práva v podobě věcného břemene. Chcete-li mít podrobnější informace o dané nemovité věci a omezeních vlastnického práva, které se k této nemovité věci váží, budete potřebovat výpis z listu vlastnictví pro danou nemovitou věc. Ten získáte, jste-li registrovaným uživatelem pomocí dálkového přístupu na stránkách Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního (tato služba je provozovatelem zpoplatněna) nebo dále přímo na pracovišti katastrálního úřadu, kde zároveň můžete ze sbírky katastru nemovitostí získat listinu, na základě které došlo ke vzniku daného věcného břemene (kopii nebo ověřenou).