Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.365

Stavba RD na pozemku OVOCNÝ SAD dle KN a změna funkčního využití plochy

Odesláno: 
Otevřeno 1384 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
rád bych se s Vámi poradil ohledně možností zahájit stavbu na pozemku, který je druhově veden dle KN jako „ovocný sad“. Pokud není reálná možnost zahájit stavbu (výstavba rodinných domů) na tomto druhu pozemku, tak jaké jsou postupy proto, aby došlo ke změně funkčního využití? Nejedná se o chráněnou krajinu/zeleň.
Ovocný sad je bohužel ve stavu, kdy úroda není prospěšná a sad nám de facto jen zeje prázdnotou.
Děkuji předem za Vaší reakci a přeji hezký den.
 
Dobrý den,
doporučuji v dané obci, ve které se nachází Váš pozemek nahlídnout do územního plánu obce, kde zjistíte, zda se Váš pozemek nachází v části, která je určena k zástavbě. V případě, že tomu tak není, nezbude Vám než zažádat o změnu územního plánu.
Návrh na pořízení změny územního plánu musí obsahovat náležitosti uvedené v § 46 odst. 1 stavebního zákona, tj. : a) údaje umožňující identifikaci navrhovatele, včetně uvedení jeho vlastnických nebo obdobných práv k pozemku nebo stavbě na území obce, b) údaje o navrhované změně využití ploch na území obce, c) údaje o současném využití ploch dotčených návrhem navrhovatele, d) důvody pro pořízení územního plánu nebo jeho změny, e) návrh úhrady nákladů na pořízení územního plánu.