Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.953

Neplatnost, napadnutí rozhodnutí členské schůze BD - manipulace s plnou mocí

Odesláno: 
Otevřeno 821 x
1 odpověď
 
Na poslední Členské schůzi jsme zjistili manipulaci s Plnými mocemi - členové bytového družstva vhodili do schránky bytového družstva, tedy BD nevyplněné Plné moci a představenstvo družstva jsi je rozdělila mezi sebe, takže každý člen z představenstva a kontrolní komise měli po 5 Plných mocí, takže měli nadpoloviční většinu hlasů.
Při hlasování pochopitelně vše odsouhlasili podle toho, jak oni chtěli.
Chtěli bychom tuto Členskou schůzi napadnout jako neplatnou.
Dále máme v Jednacím řádě, že plná moc, tedy PM by měla být notářsky ověřená. Což se to celá léta neděje. Máme naději na úspěch kdybychom podali žalobu u soudu na neplatnost Členské schůze z těchto důvodů?
Členská schůze se konala 29.6.2017. Ještě jedna otázka. Na členské schůzi, tedy ČS jsme neschválili účetní závěrku za rok 2016 a požádali představenstvo o Audit. Ty nám nyní sdělili, že nenašli žádného auditora neboť nejsme pro auditora lukrativní.
Co v tomto případě máme dělat?
Děkujeme za odpověď.
 
Dobrý den,
napadnou rozhodnutí shromáždění (členské schůze) můžete do 3 měsíců ode dne, kdy se vlastník jednotky o rozhodnutí dozvěděl nebo dozvědět mohl. Tedy času Vám už moc nezbývá. Vzhledem k tomu, že jde o složitou problematiku, doporučuji se nechat v soudním řízení zastoupit advokátem. Seznam advokátů naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.

V otázce provedení auditu Vám doporučuji najít auditora sama, který by následně se SVJ uzavřel smlouvu.