Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.082

Seznamka se sídlem v Německu a vymáhání členského poplatku, příspěvku

Odesláno: 
Otevřeno 881 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
byl jsem členem stránek jedné online seznamky, kde jsem platil členství. Členství jsem zrušil a ani se již na stránky nemohu přihlásit. Avšak mě přišel email o nezaplacení členství od inkasní společnost z Německa. Snažil jsem se domluvit, ale nereagovali. Nakonec jsem zaplatil, ale po třech dnech mi přišel další email od jiné vymáhací společnosti, na který jsem odepsal, že jsem zaplatil a poslal i potvrzení. Tato společnost mi pod vyhrůžkou soudu poslala výzvu k zaplaceni do 28.9.2017. Na to jsem reagoval okamžitou platbou, i když jsem platil i u té druhé.
Samozřejmě že částka byla v eurech a navýšená o poplatky a to u obou.
Odeslal jsem společnosti potvrzení o platbě.
Za tři dny jsem obdržel email, kde stojí, že mojí věc předali soudu. Rád bych doplnil, že stránky byly české, ale firma je zřejmě z Německa a i inkasní společnosti, jsou z Německa a nejednají se mnou v češtině. Proto bych potřeboval poradit, jak mám dále reagovat.
Na emaily nereagují. Závazky jsem již všechny splnil a vše zaplatil a to již dvakrát.
Mám se něčeho obávat? Jak mám prosím dále reagovat?
Děkuji za pomoc a za radu. M. P.
 
Dobrý den,
doporučuji si přečíst smluvní podmínky, ke kterým jste se zavázal při přihlášení do seznamky, na základě kterých jste začal i platit členství a zjistit jakým způsobem lze členství v seznamce ukončit. V případě, že naleznete jako jedinou možnost ukončení členství formou písemného dopisu zaslaného na adresu někde v zahraničí, bude se pravděpodobně jedna o jednu z podvodných společností.

Dále si schovejte originál účtenek nebo výpisů z účtu, na kterých bude, že jste dané poplatky zaplatil. Stejně tak všechny dopisy, e-maily prostřednictvím, kterých jste se společností komunikoval.

V případě, že by došlo k soudnímu sporu, neváhejte se ihned obrátit na někoho z řad advokátů, jejichž seznam naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz, který by za Vás včas reagoval.

Osobně se domnívám, že jde pouze o nekalé praktiky ze strany společnosti provozující seznamku, které spočívají v písemném vymáhání poplatků, ale do soudních sporů nepřechází, neboť dobře vědí, že tyto pohledávky vymáhají neopodstatněně, což v určitých případech hraničí i s trestní odpovědností.

Příště doporučuji se poradit s odborníkem ještě předtím, než začnete tyto poplatky platit, ušetříte si tím peníze a čas.