Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.070.430

Žaloba na nezaplacenou směnku a neuskutečnění krupiérského kurzu

Odesláno: 
Otevřeno 1292 x
1 odpověď
 
Dobry den,
chtěla by jsem se zeptat. Dostala jsem obžalobu za nezaplacenou směnku, a neuskutečnění krupiérského kurzu. V roce 2015 jsem podepsala predsmlouvu na krupiersky kurz. Ve smlouvě je pokud nemůžeme ze zdravotních či rodinných důvodů nastoupit stačí oznámit. V ten moment by se kurz neuskutečnil a nemusel by se platit. Bohužel se tak nestalo a pán mi poslal žalobu. Chtěla by jsem vědět, a myslím si že ne jen já jak to řešit. Kurz jsem vůbec neabsolvovala ze zdravotních důvodů a i tak chtějí platit. Je to možné, můžeme pána žalovat nebo se nějak bránit? Děkuji
 
Dobrý den,

z Vašeho dotazu usuzuji, že jste obdržela něco jako předžalobní výzvu. Žalobu nebo její znění, kdyby bylo pánem podáno na soud, by Vám zaslal soud.
Vzhledem k tomu, že nemám k dispozici znění smlouvy ani písemnost, kterou jste obdržela od druhé strany, nemohu se Vám vyjádřit jak v dané věci postupovat. Dále záleží, jakým způsobem jste sdělila druhé straně skutečnost, že se kurzu nemůžete ze zdravotních důvodů zúčastnit a zda jste schopna tuto skutečnost prokázat.
V daném případě Vám však doporučuji být aktivní, neboť podá-li pán žalobu na soud a Vy zůstanete nečinná, může se stát, že soud pro Vaši nečinnost druhé straně vyhoví a vydá ve věci rozsudek, proti kterému se pak těžko budete bránit.
V daném případě doporučuji obrátit se na někoho z řad advokátů, který si obsah smlouvy a ostatních písemností pročte a vyjádří se Vám, zda je nárok druhé strany oprávněný a jak se proti tomu bránit. Seznam advokátů najdete na http://www.advokatikomora.cz