Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.668

Stěhování po dražbě v insolvenci - je možný odklad vystěhování z vydražené nemovitosti?

Odesláno: 
Otevřeno 1670 x
1 odpověď
 
Je po dražbě a ještě není převeden majitel a stal se mě úraz kolene a nemohu sehnat pronájem.
Lze se dohodnout odstěhování v lednu 2015 až budu trochu zdravá a funkční?
Děkuji. Jsme v insolvenci už rok (12/2014-12/2015).
 
Dobrý den,

došlo-li k prodeji Vašeho domu ve veřejné dražbě, přechází na vydražitele vlastnictví předmětu dražby k okamžiku udělení příklepu. U nemovitostí, které jsou předmětem evidence v katastru nemovitostí, je dražebník povinen jedno vyhotovení potvrzení o nabytí vlastnictví zaslat příslušnému katastrálnímu úřadu, který na základě toho provede přepis.
Vy jako bývalý vlastník nemovitosti jste povinna předat předmět dražby (nemovitost) bez zbytečného odkladu vydražiteli na základě předložení potvrzení o vlastnictví a doložení totožnosti vydražitele. Dražebník je povinen na místě sepsat protokol o předání předmětu dražby.
Co se týče otázky, kdy nemovitost opustíte, tak pokud nejste schopna danou nemovitost opustit ke dni předání nemovitosti, kontaktujte nového vlastníka (vydražitele) a domluvte se s ním na dni, ke kterému nemovitost budete schopna opustit. Je možné, že po Vás bude chtít za dobu, kdy již nejste vlastníkem nemovitosti uhradit určitou částku, neboť poté, co došlo k vydražení nemovitosti, ji užíváte již bez právního důvodu. V zájmu vydražitele by mělo být se s Vámi domluvit, neboť vyhodit Vás nemůže a sám by musel jinak podat žalobu na vyklizení nemovitosti.