Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.992

Vyživovací povinnost na děti odebrané sociálkou, OSPOD (odborem sociálně-právní ochrany dětí)

Odesláno: 
Otevřeno 1641 x
1 odpověď
 
04/2014 nám soud odebral děti. Teď od Policie mně přišla vyživovací povinnost. Nevím co s tím. Mám rád děti, nestýkám se s nimi. Nemám na zaplacení jsem sociální případ.
Nemám majetek je to se mnou trošku vic složitější.
Děkuji.
 
Dobrý den,

v případě že z nějakého důvodu nejste schopen vykonávat svoji rodičovskou odpovědnost, tj. soubor povinností a práv, které mají rodiče vůči dětem, neznamená to, že tím je omezena nebo zanikla Vaše vyživovací povinnost vůči dětem. Pokud Vám bylo stanoveno výživné a Vy jste je z důvodu tíživé finanční situace neplatil, můžete být za takové jednání i odsouzen. Z toho důvodu Vám doporučuji vyhledat pomoc v občanské poradně zřizované většími městy, kde s Vámi Vaši životní situaci proberou a Vám pomůžou vyřešit otázku bydlení, požádat o dávky, na které Vám vzniká nárok, sepsat životopis a poradit při hledání práce atd. , abyste mohl dlužné výživné uhradit nebo se dohodnout na splátkách a vyhnul jste se tak trestu za zanedbání povinné výživy.

Detailní stránka o výživném vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/79/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html