Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.069.415

Insolvence, oddlužení - je nutný prodej nemovitosti kvůli dluhu u banky?

Odesláno: 
Otevřeno 1560 x
4 odpovědi
 
Dobry den,
prosim chci se zeptat kdyz mam exekuci a zadam o oddluzeni zaroven ma pujcku u banky na castku 300.000 Kc, dluhy ma u nebankovnich spolecnosti ktere nezvladam hradit. Byla jsem u poradce a ten me rek ze muzu zadat o oddluzeni, ale pry se banka u ktere mam pujcku bude branit tim, ze me dum proda aby penize ktere mi pujcila bude chtit hned a ne az po oddluzeni. Je to mozne muze me tohle banka udelat? Ze nebude souhlasit z mym oddluzeni a ratsi me veme dum?
Dekuji za otpoved.
 
Dobrý den,
pokud je banka zajištěným věřitelem má skutečně možnost domáhat se uspokojení z prodeje domu a s oddlužením prostřednictvím splátkového kalendáře nemusí souhlasit. Nevím, u jakého poradce jste byla, ale chcete-li mít jistotu, obraťte se přímo na advokáta, u kterého máte větší jistotu, že návrh na oddlužení bude proveden kvalitně.

K problematice insolvence vizte také více zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/oddluzeni/
 
dobry den prosim chci se zeptat jiz sem se byla na vse kontaktovat, na jedne strane me reknou ze si ma najit treti osobu spoludluznika a tim mam vetsi sanci ze kdyz pujdu do insolvence ze banka nebude pozadovat prodej domu na kterym ma zastavu. za dve hodiny me dojde sprava z banky ktera ma napsla. ze kdyz nebudu hradtit splatky podle splatkoveho kalendare tak budou pozadovat zpenezeni. a zaroven me napisou ze kdyz vzoupim do insolvence tak bude pozadovano zesplatneni, mam tomu rozumet tak ze banka nebude souhlasit s insolvenci a bude chtit uharid celou dluznou castku? dekuji
 
V insolvenčním řízení bude banka vystupovat jako zajištěný věřitel a je na jejím uvážení, zda bude požadovat zpeněžení zajištění, tedy prodej nemovitosti nebo ne. To nijak dopředu neovlivníte. Dle insolvenčního zákona má věřitel (banka) právo v době podání insolvenčního návrhu dluh zesplatnit, je-li to v souladu s úvěrovou smlouvou, na základě, které jste si od banky úvěr brala. Zpráva od banky, ve znění „že když nebudete hradit splátky podle splátkového kalendáře, tak budou požadovat zpeněžení. “ Znamená dle vámi uvedených skutečností, že banka vám nejspíše umožní oddlužení formou splátkového kalendáře a nebude požadovat prodej nemovitosti, pokud budete řádně platit splátky dle splátkového kalendáře.
 
dobry veče dekuji za otpoved