Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dcera měla před nástupem do výkonu trestu. 14.12.2023 jela do Vídně, odkud se nevrátila a následné tři týdny se nikomu neozvala, telefon vypnutý. Když ji šel manžel nahlásit na Policii, sdělili mu, že je v Rakousku ve vězení. Nevíme, co tam udělala, zda šlo o krádež, o drogy, v jakém městě nebo věznici sedí, kdy bude mít soud, zkrátka nevíme vůbec nic.

Čekala jsem, že jí bude alespoň umožněno nám zavolat anebo nás informuje nějaký zástupce. Doteď nezavolala, nenapsala dopis a nikdo se nám neozval. Prosím Vás, můžete mi poradit, jakým způsobem bych se mohla dopátrat anebo zjistit, na jaké adrese bych ji mohla kontaktovat? Jestli má nárok na nějakého obhájce/překladatele. Co můžeme udělat proto, aby jí byl umožněn kontakt s rodinou? Děkuji za Váš čas.

 

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že k zatčení došlo v Rakousku, doporučuji se obrátit na některého rakouského advokáta, jelikož právní předpisy Rakouska nejsou totožné jako právní předpisy ČR.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.