Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Byl jsem odsouzen za trestný čin krádeže s podmínkou na dva roky a náhradou škody. Podmínku jsem porušil neplacením alimentů, za což jsem dostal veřejné prospěšné práce, které jsem odpracoval. Alimenty jsem splácel exekucí i nad rámec z toho co mi zbývalo. Nyní skončila podmínka a čeká mě veřejné zasedání.

Vzniklou škodu jsem nestihl v podmínce uhradit. Mám spoustu exekucí na mzdu, plat a peníze nezbývají. V současné době mi byla schválena insolvence. Celou dobu řádně pracuji a platím exekuce. Je naděje, že mě soud nepošle do vězení i přes porušení podmínky a neuhrazení škody? Je něco, co můžu udělat, aby mi to na veřejném zasedání pomohlo? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Tato možnost zde je. Soud má vždy na uvážení, zda přemění podmíněný trest na nepodmíněný, vždy posuzuje konkrétní okolnosti případu, důvody, motivy apod. Skutečnost, že jste neuhradil škodu tak jak jste měl, tak nemusí znamenat, že půjdete do vězení.
Je potřeba argumentovat Vámi uvedenými skutečnostmi, tzn. že jste řádně odpracoval veřejně prospěšné práce, že jste platil alimenty nad rámec exekuce, že máte zájem škodu nahradit apod.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.