Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Prosím o informaci, zda lze nějakým způsobem napadnout odložení věci  Policií české republiky, která byla předmětem trestního oznámení. Pokud  ano, tak prosím o sdělení, kdo tak může učinit, komu se podává a co musí  být jeho obsahem. Děkuji. S pozdravem Karel.

ODPOVĚĎ:
Trestní řád v tomto případě stanovuje, že je zde opravný prostředek, který může podat poškozený. Opravným prostředkem je stížnost, přičemž rozhodnutí o odložení věci musí být poškozenému doručeno (pokud je znám) a v tomto rozhodnutí musí být také poučení o tom, že poškozený může podat stížnost. Stížnost je třeba podat v písemné podobě, musí obsahovat údaje o tom, kdo ji podává, v jaké věci, k jakému orgánu, čeho se týká a čeho se domáhá, datum a podpis. Stížnost je potřeba podat do tří dnů od oznámení usnesení, proti kterému směřuje a u orgánu, který jej vydal. Orgán, který napadené usnesení vydal, může stížnosti plně vyhovět, jinak ji pošle k rozhodnutí nadřízenému orgánu. S formulací stížnosti Vám může pomoci advokát, kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.