Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bývalý přítel po soudě, který byl v listopadu 2018, dostal JEN pokutu za ohrožování, omezování domovní svobody, napadení. Opětovně začal teď rozesílat emaily na mého bývalého zaměstnavatele - přímo majiteli. Že jsem tam kradla atd. I jmenuje mého strýce celým jménem, že on taky.

Samozřejmě to jsou lži. Co mohu udělat aby mi dál pokoj? Zákaz styku mi soud před rokem zamítl. Chci se ho zbavit jednou pro vždy. O emailech vím od bývalých kolegyň. Mám podat trestní oznámení na Policii nebo Okresní státní zastupitelství? Jde o trestný čin pomluvy? Pokuta 1000 Kč ho nezastaví a bude pokračovat dál.

ODPOVĚĎ:
Určitě se obraťte na policii (kteroukoliv pobočku) nebo okresní státní zastupitelství (kteroukoliv pobočku také). Zda se jedná o trestný čin pomluvy nelze přesně takto stanovit bez znalosti konkrétních podrobností, dále tuto otázku prošetřuje policie v rámci vyšetřování.
Je zde možnost obrany i před civilním soudem, kdy se můžete domáhat toho, aby se zdržel daného jednání a nahradil Vám vzniklou újmu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.