Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (2 hlasů)

Švagrová mě i mého bratra křivě nařkla. Byli jsme na přestupkové komisi kde bylo uzavřeno (zastavením). Je možnost podat na toto rozhodnutí nějaké oznámení nebo opravný prostředek? Hodně mě to ublížilo jelikož jsem se jí starala o děti atd. Pak jsem se dozvěděla, že důvod je ten, aby ji bratr vyplatil co nejvíce peněz za rodinný dům (RD), který ji daroval za dobu manželství. Pokud přistoupíme na podmínky tak vše stáhnou.

Dokonce její bratr prohlásil když budeš dělat problém mojí sestře budu Ti je dělat já. (tohle mám i nahrano zatím nepoužité) on dělá na prestupkach tak se snaží nějak nás osočovat vícero udáním. Prosím o co nejdříve radu jelikož za 8.6.2019 končí lhůta na podání čehokoliv (rok) děkuji moc zasílám i dokumentaci z přestupků. Moc děkuji, Ivana


ODPOVĚĎ:
Opravný prostředek se podává, pokud nesouhlasíte s textem rozhodnutí, což předpokládám není tento případ. Tím, že dané rozhodnutí o zastavení řízení nabude právní moci, bude potvrzeno, že jste daný přestupek nespáchali (není tedy co „stahovat“).
Zákon zná přestupek proti občanskému soužití, který spočívá v tom, že člověk úmyslně naruší občanské soužití tak, že jiného nepravdivě obviní z přestupku. Podstatné je, že dané obvinění je nepravdivé. Můžete tak podat podnět k prošetření, zda nedošlo ke spáchání tohoto přestupku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.